Молодіжна першість. «Динамо» - «Металург» З - 4:3

Молодіжна першість. «Динамо» - «Металург» З - 4:3

В останньому матчі сезону молодіжна команда «Динамо» приймала запорізький «Металург». Суперники з перших хвилин здивували глядачів, граючи розкуто і у власне задоволення. Не дивно, що в результаті вболівальники побачили результативний і видовищний футбол. Вже до 17-ї хвилини господарі забили у ворота запорожців чотири м’ячі, а до 25-ї рахунок уже був 4:2. Здавалося, кожна атака суперників завершувалася забитим м’ячем.

Відзначимо, що на грі був присутній один із тренерів збірної України Олександр Хацкевич. Також порадувала поява у стартовому складі Олега Гусєва, який відновився після травми. Було помітно, що динамівський півзахисник скучив за грою, саме йому вдалося відзначитися блискучим ударом зі штрафного в кут уже на 3-й хвилині зустрічі, а ще за кілька миттєвостей він подвоїв перевагу своєї команди потужним ударом з лінії штрафного майданчика, трохи правіше від центру.

На 10-й хвилині естафету в партнера прийняв Макаренко – Євген із лівої ноги відправив м’яча поміж ніг воротарю. Після цього динамівці трохи розслабилися, та й злива, що розпочалася, не лише розігнала глядачів фз трибун, але й заважала осмисленим творчим діям. У результаті Гай після вивіреної діагональної передачі з відскоком від стійки відправив м’яча до дальнього від Кичака кута, тим самим розмочивши рахунок. Але гості раділи недовго – за кілька хвилин результативну комбінацію вдалося розіграти Соколу й Макаренку, які скинули м’яча під удар Рябушку, Віталій підробив його під праву ногу, і з 12-ти метрів блискуче пробив повз воротаря.

Такий розвиток подій змусив гостей поміняти воротаря вже на 22-й хвилині. «Металург» і не збирався здаватися. Глушко скористався з позиційної помилки динамівських захисників, які не виконали діагональну страховку, і скоротив відставання в рахунку. Але максимум, що вдалося зробити запорожцям, - забити ще один м’яч. Той же Глушко у другому таймі оформив дубль, пробивши повз Кичака в дальній кут. У цілому ж, після перерви дощ ущухнув, і гра трохи заспокоїлася. Зміцнити перевагу «Динамо» могли Стретович, Есеола, Осадчий, але хлопцям не вистачило влучності. Непогану комбінацію розіграли Макаренко, Щедрий і Сокуренко, але удар останнього прийшовся значно вище. Проте, перемогу було здобуто, але незважаючи на поразку «Шахтаря» і рівну кількість очок, «Динамо» за підсумками сезону опинилося лише на 3-му місці.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Початок матчу вийшов надрезультативним, ми розпочали як бразильці. За 10 хвилин ми вже забезпечили великий рахунок. Утішно, що на полі, нарешті, з’явився Олег Гусєв, це було для нас несподіваним підсиленням. Я лише вчора дізнався про те, що він зможе зіграти. Тепер до 14-го червня хлопці йдуть у відпустку. Щоправда, з 2-го по 6-те червня нас запросили взяти участь у турнірі, який пройде в Хорватії. Склад – хлопці 1992-го року народження і молодші. Щоправда, шкода, що ми не зможемо розраховувати на випускників Академії, адже в цей час у школі проходить обов’язкове тестування. А для них це якраз була б чудова можливість підготуватися до фінальної частини чемпіонату України. Тепер, напевно, будемо домвлятися з «Динамо-2», щоб поїхали хлопці 1992-го р.н., які зможуть гідно виступити. У цьому випадку ми збираємося 24-го травня і готуємося до турніру. Потім після повернення до Києва знову розпускаємо хлопців на тиждень. А з 14-го червня по 10-те липня будемо готуватися до сезону, проводячи контрольні матчі.

- Зміни у складі плануються?

- Безумовно. На жаль, кваліфікація деяких футболістів не дозволяє їм бути залученими до першої команди. Тих, хто може поповнити її лави, небагато. Тому хлопці 1988, 1989 і навіть 1990 років народження мають думати про своє майбутнє. Я з ними поговорив, і щиро бажаю ним за літній період знайти варіанти працевлаштування. Якщо знадобиться наша допомога, ми готові її надати. Ті, хто пройшов динамівську школу, не можуть бути не затребуваними.

- У той же час, ті ж Петров і Гармаш, хоч і перейшли до першої команди, але так там і не заграли…

- Я теж свого часу пройшов школу дублюючого складу. Йшов четвертий рік мого перебування в команді, а я все ще був, як говориться, «на підході». Нічого страшного. Їх час прийде, тільки не потрібно поспішати, все вдасться надолужити за короткий час. Головне, щоб у хлопців вистачило терпіння, щоб вони не нервували і спокійно ставилися до ситуації, що склалася. А скільки хлопців у нас ще по орендах... Зараз уже починають заявляти про себе хлопці 1993-го і 1994-го років народження, серед них потрібно шукати зірочок, доглядати за ними і вирощувати, щоб вони в результаті розкрилися.

Артем Кичак, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні нам протистояла пристойна команда. Звичайно, не очікували, що вдасться стільки забити вже в перші хвилини, але у футболі всяке буває. Не можу сказати, що так сталося через те, що ми грали у власне задоволення, все ж таки результат необхідний у кожному матчі. У другому таймі, після того, як гості скоротили відставання, небезпечних моментів у них майже не було. Ми спокійно довели матч до перемоги. Одним словом, тепер настрій непоганий, тренер усіх привітав із вдалою грою і побажав успішно провести відпустку, добре відпочити. Але мене викликали до молодіжної збірної, тому 17-го травня вирушаю до розпорядження команди Павла Яковенка. Потім два тижні відпочину – і на збори.

Молодіжна першість. 30 тур

«Динамо» - «Металург» З - 4:3 (4:2)


«Динамо»: Кичак, Лещенко, Козлов (Пінчук, 24), Логінов, Менжега, Макаренко (Фароян, 69), Сокуренко, Гусєв (Стретович, 49), Щедрий (Прилєпов, 67), Рябушко (Осадчий, 65), Сокол (Есеола, 70).

«Металург» З.: Попович (Жук, 22), Протасевич, Лобанов, М.Воробей, Спичка, А.Гай (Ягмурян, 20), Сидорчук (Бондаренко, 46), Задоя, Моїсеєнко (В.Тимофеєв, 46), Глушко, Цуріков.

Голи: Гусєв (3, 6), Макаренко (10), Рябушко (17) - Гай (13), Глушко (22, 69).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер