Резо Чохонелідзе: «Бешикташ» – амбітний суперник»

Резо Чохонелідзе: «Бешикташ» – амбітний суперник»

На жеребкуванні 1/16 фіналу Ліги Європи у швейцарському Ньоні «Динамо» представляв генеральний директор Резо Чохонелідзе.

- У Швейцарії жахлива погода, тому багато представників команд не змогли дістатися до Ньона, – розповів Резо. – Серед можливих суперників були команди й вищого класу. У них, на відміну від нас, чемпіонат триває. У лютому їхні кондиції будуть кращі, ніж у тих, хто в цей час лише розпочне сезон після зимової паузи.

- За телетрансляцією було помітно, що коли жереб звів «Динамо» і «Бешикташ», на вашому обличчі не було жодних емоцій...

- У таких ситуаціях я ніколи не виказую почуттів, такий мій характер.

- Тепер можете сказати, що думаєте про «Бешикташ»?

- Це хороша команда, у таблиці коефіцієнтів вони перебувають трохи нижче за «Динамо». Щороку команда робить лазерне оновлення складу. «Бешикташ» – амбітний суперник. До нього потрібно дуже добре підготуватися. Це не сильна команда, але дуже кваліфікована.

- Яка ваша думка з приводу турецького футболу в цілому?

- Він із кожним роком покращується. Ми можемо бачити команди, які ще нещодавно перебували в середині чи в кінці турнірної таблиці, а зараз вони підбираються ближче до лідерів. Та й середніх за силою команд стало більше. Якщо раніше на слуху були «Галатасарай», «Фенербахче» і «Бешикташ», то зараз своє місце відвойовують «Трабзонспор» та інші команди.

- Добре, що «Динамо» грає перший матч у Туреччині?

- Безперечно. Кліматичні умови мають велике значення. Після лютневого підготовчого періоду нашої команди, який буде проходити в теплих країнах, не доведеться повертатися до холоду. Грати буде приємне, що дозволить нашим футболістам краще себе реалізувати і зробити все, що від них потрібно.

- Усім відомі турецькі вболівальники. Під їхнім тиском буде складно грати у Стамбулі?

- Гадаю, наші молоді хлопці – Ярмоленко, Зозуля, Кравець, Хачеріді, Гармаш – уже набули необхідного досвіду, їм буде не лячно. Навпаки, це позитивно позначиться на їхньому подальшому зростанні, технічній, тактичній і функціональній підготовці. Таким чином, вони набудуть європейського досвіду.

- Ви спілкувалися після жеребкування з президентом Ігорем Суркісом? Яка його думка щодо жеребкування?

- Так, ми розмовляли про те, що яким би не був суперник, ніколи не можна розслаблятися. Потрібно завжди шанувати й цінувати конкурента, серйозно до нього ставитися. Слабких команд не буває. Необхідно добре підготуватися й виграти. Ми втратили два роки. І коли я перебував серед своїх друзів з Італії, Франції, Іспанії, вони казали, що Ліга чемпіонів не так добре виглядає без «Динамо». Наступного року ми обов'язково маємо це виправити.

- Ви розмовляли з представниками «Бешикташа»? Яке їхнє ставлення до «Динамо»?

- Ми спілкувалися як друзі. Футболісти роблять свою справу на полі, а ми, керівники, маємо бути тісно між собою пов'язані. Вони не дуже зраділи, що потрапили на «Динамо», але й не можу сказати, що засмутилися. Вони нагадали мені, що коли в них працював Луческу, команда показувала добрі результати. Я відповів, що зараз у «Бешикташа» немає Луческу, він в іншій команді.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер