Резо ЧОХОНЕЛІДЗЕ: «Гусін – молодий тренер, у нього ще все попереду»

Резо ЧОХОНЕЛІДЗЕ: «Гусін – молодий тренер, у нього ще все попереду»

- Андрій Гусін відпрацював два з половиною роки. Це лише початок його тренерської кар'єри. Не всім тренерам вдається досягти результату відразу. З чогось кар'єра має розпочатися. Деяким відразу все вдається, деяким ні, але не дуже вдалий старт зовсім не означає, що на тренера не чекає успішна кар'єра в майбутньому. Якщо не вдалося досягти результату з однією командою, потрібно спробувати себе в іншій, з якою фахівець, імовірно, зможе досягти більшого.

У кожного тренера є своя методика роботи, свої погляди на футбол. Гусін пройшов хорошу школу, грав за київське «Динамо», коли клуб досягав найвищих результатів. Багато з тих вихованців, із якими працював Андрій, зараз продовжують свою кар'єру в різних українських та зарубіжних клубах.

Але футбол – це постійний пошук досягнення високого результату. Андрій ще молодий тренер. «Динамо» дало йому старт кар'єри, і тепер він буде продовжувати тренерську роботу в іншому клубі. Безумовно, Андрій – талановита людина, але тренерська доля нелегка.

Його кар'єра тренера не завершилася, добіг кінця лише контракт із «Динамо». Гусіна ніхто не звільняв, просто контракт вирішено було не продовжувати.

Головна мотивація для будь-якого тренера – це досягнення результату. Якщо людина не досягла результату в одному місці, він зможе зробити в іншому. Повторюся, Андрій – талановитий тренер-початківець. Нічого трагічного не сталося.

- Головним завданням другої команди є підготовка гравців для першої команди. Приклади Люльки, Макаренка та інших є свідченням певних досягнень?

- Виховання молодих футболістів – це лише один бік тренерської роботи. Результат, який показує команда, доволі важливий. Однак ми маємо давати комплексну оцінку роботі. «Динамо» – це не різні команди, основа, «Динамо-2», молодіжний склад, U-19 тощо. Це спільне дихання, спільна команда, яка робить спільну справу. Комусь усе відразу вдається, комусь щастить трохи менше. Якби всі відразу досягали великих результатів, не так цікаво було б працювати.

Гусін – молодий, у нього ще все попереду. Я думаю, що він досягне великих результатів. Перед ним ніхто не зачиняв двері. Наш президент допомагає в становленні і тренерам, і футболістам. Не було жодного випадку, щоб президент звільняв когось із роботи. Але встановлені рамки прийнятних результатів, я не кажу вже про хороші результати. Та ж історія була й у першій команді. Не хочу перераховувати імена, але не всім вдається досягти результатів, які відповідають рівню київського «Динамо». Ігор Михайлович завжди говорить, що для «Динамо» завжди існує лише перше місце. Він довіряє лише професіоналам. Якщо професіонал не виправдовує очікування, тоді доводиться щось змінювати.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер