Резо Чохонелідзе про результати поїздки до Південної Америки

Резо Чохонелідзе про результати поїздки до Південної Америки

Днями генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе повернувся з Бразилії, де спостерігав за грою динамівських гравців Клебера, Діого Рінкона і провідав Корреа і Родріго, які відновлюються після травм. Також Чохонелідзе займався трансферними питаннями, зумівши налагодити контакти з багатьма корисними людьми. Про враження від візиту до Південної Америки Резо Чохонелідзе поділився з кореспондентом www.fcdynamo.kiev.u

- Моя поїздка була ідеєю президента «Динамо» Ігоря Суркіса. Троє бразильських футболістів належать «Динамо» і зараз їм була надана можливість відновитись після травм і набрати форму у звичних для них умовах, що було неможливо зробити в Україні. Якщо вони добре себе проявлять в іграх місцевого чемпіонату, ми думатимемо про їх повернення в «Динамо».

Операцію Карлосу Корреа робив відомий лікар, який раніше оперував таких відомих футболістів, як Кака і Роналдо. Усе пройшло благополучно, тож чекаємо його повернення в команду. Також нещодавно була зроблена операція Родріго на правій руці, після якої він продовжує відновлюватись. Він дуже хоче грати і під час нашої зустрічі був сповнений оптимізму.

Також я був присутній на поєдинку «Палмейрас» - «Португезе», де побачив у грі Клебера. Слід сказати, динамівець є одним із кращих гравців команди! Після матчу ми зустрілись і поговорили. Потім я вирушив провідати Діого Рінкона – його команда грала півфінальний матч у Кубку Бразилії, а наступного дня знову провідав Клебера і Родріго, таким чином зібравши всю інформацію, яка нам була необхідна для подальшої роботи. Переговорив з тренерами всіх команд, у яких виступають наші гравці, і отримав позитивні відгуки про динамівців, про їхню гру і роботу на тренуваннях.

- У якому клубі продовжить кар’єру Родріго?

- Зараз на нього претендують «Сан-Пауло» і «Палмейрасе». Він хоче перейти в команду, у якої в нього буде більше ігрової практики. У «Сан-Пауло» через проблеми з рукою йому виходити на поле поки не дозволяють. А Родріго хоче грати.

- І все ж, у кого з вищеназваних бразильців найбільші шанси повернутись у «Динамо»?

- Зараз вони поступово набирають необхідні кондиції. Ми повинні запастись терпінням хоча б на пару місяців, а потім із президентом вирішимо, хто з командою вирішить на зимові збори.

- Що ще вам вдалось зробити під час візиту до Південної Америки?

- Відвідавши матч «Фламенго» - «Інтернаціонале», познайомився з президентом господарів Клебером Лейте. Також зав’язав знайомство з президентами «Сан-Пауло» і «Палмейраса», зустрівся з віце-президентом «Сантоса» Франсиско Лопесом. Вони добре знають «Динамо» і пишаються тим, що в нашій команді грає п’ятеро представників їх країни. Під час візиту мене супроводжував відомий бразильський футболіст Едіньо, який відіграв у чемпіонаті Італії п’ять сезонів і є чемпіоном світу. Зараз він представник «Мілана» в цьому регіоні. Завдяки йому в команді з’явились Кака, Пато, Сержиньо.

У «Мілані» робота селекційної служби поставлена наступним чином: у Південній Америці живуть і працюють два селекціонери клубу – Эдіньо і Жилмар. Вони дуже уважно слідкують за чемпіонатом Бразилії, починаючи з третьої ліги і закінчуючи вищою, надаючи клубу інформацію про цікавих гравців. Після цього приїжджають скаути з «Мілана» і переглядають даного футболіста, а потім приймають рішення – запросити його в команду, чи ні. Також ж систему роботи я хочу побудувати в «Динамо», оскільки за пару ігор, які бачать наші селекціонери, неможливо скласти про футболісти цілісну думку.

Велике враження на мене справили клубні академії «Сан-Пауло» і «Палмейраса», у яких спостерігав за особливостями роботи з хлопцями від 6 до 17 років. Можу зробити висновок, що тренерське мислення в Бразилії дуже відрізняється від нашого, тому й футболістам, вихованим за місцевими вимогами, дуже важко проявити себе в Східній Європі.

- Когось із бразильських гравців встигли взяти на замітку?

- Моїм першочерговим завданням було з’ясувати, як справи у наших, динамівських футболістів. Аби вони не думали, що після від’їзду на батьківщину про них усі забули. Це дуже важливо. Я переконався, що у них все гаразд і здивувався, побачивши зовсім інших людей – радісних, веселих. Латиноамериканський футбол відрізняється від нашого, тому перш ніж запрошувати футболіста з цього регіону, ми повинні добре подумати.

- Бразилія залишиться пріоритетною країною для пошуку футболістів для «Динамо»?

- Я би хотів, щоб такою країною була Україна і в «Динамо» грали українські хлопці. Наша головна мета, щоб у команді виступало не менше 70% своїх хлопців. Поступово ми до цього йдемо. Але повністю відмовитись від іноземців теж не можна. Наші хлопці повинні бачити, яка техніка у тих же бразильців і прагнути до такої ж.

- Уже відомо, скільки гравців поїде на тренувальний збір «Динамо» до Австрії?

- Це питання ще обговорюється. Із командою полетить Олег Гусєв – в Австрії він проходитиме відновлюваний курс. Багато залежить від того, у якому стані повернуться Юссуф, Діакате, Бангура, Ель Каддурі і Шацьких. Потрібно вирішити, скільки вихідних дати цим футболістам. Додайте сюди українських «збірників», яким потрібно виділити додатковий тиждень відпустки. От і вийде, що півкоманди не зможе повноцінно готуватись до чемпіонату України і кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому міжсезоння буде для нас дуже важким.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер