Реваз Чохонелідзе: «Результат прийде поступово»

Реваз Чохонелідзе: «Результат прийде поступово»

Генеральний директор клубу про матч с манкуніанцями і перспективи команди

- Рахунок сьогоднішньої гри – це випадковість чи закономірність?

- Такого поняття, як закономірність, не існує. Другу половину матчу ми провели добре. Функціональна готовність команди поступово стає все кращою і кращою, хлопці нарощують працездатність, покращують техніко-технічні показники. Ви бачите, що, наприклад, Бангура ще не готовий на 100%, але він сьогодні забив гол, добре рухався, пересувався. Матч програє не одна людина, а весь колектив. Індивідуальна майстерність у «Манчестера» на дуже високому рівні. А ми поступово набираємо кондиції. От, коли вони будуть на належному рівні ми покажемо зовсім іншу гру.

- Голи «Манчестера» – наслідок помилок динамівців чи майстерності англійців?

- З одного боку – це майстерність, а з іншого – раптовість, оскільки в обороні у нас теж з’являються нові гравці, чиї кондиції ще не відповідають належному рівню. Вони лише набирають спортивну форму. Теж саме стосується і півзахисту з нападом. Це колективна гра, сьогодні ми програли всі разом. І плюс свою роль зіграла індивідуальна майстерність наших суперників.

- Чи варто було грати у відкритий, атакуючий футбол?

- Звичайно, ми ж граємо вдома, а значить, завжди повинні старатись атакувати. Якщо будемо оборонятись, уболівальникам цього не зрозуміти. Сьогодні в другій половині матчу ми показали зовсім нову гру. Футболісти, які були травмовані, набирають форму, це тішить, тому, гадаю, в майбутньому ми ще будемо прогресувати.

- Сьогодні, принаймні, вболівальники не кричали «Ганьба»!

- Вони праві, оцінюючи нас чесно. Ми не можемо змінити напрямок нашої роботи, навіть якщо вони стануть нас критикувати. Вони прекрасно розуміють, що зараз у футбол всі грають добре, тому вболівальники , які в холод, дощ і спеку приходять підтримати свою команду, мають право нас критикувати, як це роблять у «Мілані», «Ювентусі» і тому ж «Манчестері». Це нормально, і я це вітаю.

- Ви говорите, що «Динамо» поступово набирає обертів, але скоро Ліга чемпіонів закінчиться. Коли ж, нарешті, команда заграє?

- Якщо дивитись, як команда грала з тим же «Спортингом», ми побачимо, що другий тайм «Динамо» провело добре…

- Так, але ж результату немає.

- Результат прийде поступово. Ви прекрасно розумієте, що, якщо футболіст функціонально не готовий, він не може грати 90 хвилин і виконувати величезний об’єм роботи, як це роблять інші. Коли гравці будуть функціонально готові, щоб виконувати техніко-тактичні дії, які того вимагає тренер, буде і результат. У сьогоднішньому матчі мені сподобався другий тайм, коли «Динамо» грало дуже добре. Це вже плюс для нас.

- У яких матчах «Динамо» може і повинне взяти свої перші очки?

- Для прикладу, зі «Спортингом», ми повинні були, як мінімум, не програти.

- А із тих поєдинків, що залишились?

- Брати очки ми можемо і в наступному матчі в Манчестері. У команди будуть зовсім інші кондиції й інша гра. Ми повинні старатись і в Англії, і в Лісабоні, і в грі з «Ромою». Якщо ми виграємо ці три матчі, це стане сенсацією.

- «Динамо» може «зачепитись» хоча б за Кубок УЄФА?

- Ми хочемо це зробити. Усі хлопці будуть старатись і працювати, щоб досягнути.

- Тобто, цілі вже інші? Тепер стоїть завдання не виходу з групи, а потрапити в Кубок УЄФА?

- Якщо ми виграємо три гри, можемо продовжувати виступ у Лізі. Багатьом це може видатись фантастикою, але так буває.

- Ви оптиміст чи просто так говорите, аби заспокоїти вболівальників?

- Звичайно, оптиміст. Я хочу, щоб ми завжди вигравали. Але зараз ми повинні вже думати про чемпіонат України, у якому гратимемо через кілька днів.

- «Динамо» вже третій рік поспіль провалює Лігу чемпіонів. Як ви гадаєте, в чому причина?

- Я не знаю, що відбувалось два чи три роки тому. Я не можу говорити про ті помилки чи досягнення, які були до мене. Можу розповісти лише про те, що відбувається зараз. Ми змінюємо напрямок роботи, запросили тренери з фізпідготовки, який поступово готує команду, оскільки функціональна підготовка раніше була на низькому рівні. Зараз ми її підтягуємо, але відразу не можна давати футболістам велике навантаження. У нас буде тримісячна перерва, під час якої ми підготуємо команду функціонально.

- Ви говорили, що деякі футболісти «Динамо» можуть грати в «Манчестер Юнайтед». Ви можете назвати прізвища?

- Це і Мілевський, і Бангура, і Шовковський, і деякі інші. І не в перспективі, а вже зараз.

- А кого б ви хотіли взяти з «Манчестера» до «Динамо»?

- Нікого. У «Динамо» я хотів би бачити наших молодих гравців із другої команди. Хотів би, щоб вони влились в основний склад через рік і показали, що в нас є свої таланти.

- Кого конкретно із молодих ви можете виокремити?

- Є вісім талановитих виконавців, на яких я звернув увагу. Не хочу називати поіменно, це не піде їм на користь.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер