Резо Чохонелідзе: «Перший матч відбудеться в Києві»

Резо Чохонелідзе: «Перший матч відбудеться в Києві»

У 1/4 фінали Ліги Європи «Динамо» зустрінеться з «Брагою». На жеребкуванні у штаб-квартирі УЄФА у Ньоні «Динамо» представляв генеральний директор Резо Чохонелідзе. В першу чергу, пан Резо розповів, чому перша зустріч команд відбудеться не у Бразі, як спочатку повідомлялося, а в Києві.

- У регіоні на півночі Португалії базуються два клуби, які продовжують виступи в Лізі Європи, – «Порту» та «Брага». Волею жеребу вони в один день мали проводити матчі вдома, що могло б зачепити інтереси вболівальників, телебачення. Тому практично відразу після завершення жеребкування УЄФА оголосило про перенесення матчу 7-го квітня з Браги до Києва. Аналогічно сталося і під час жеребкування попередньої стадії, в якій «Брага» зустрічалася з «Ліверпулем».

- Не відомо, чому перенесли матч за участю «Браги», а не «Порту»?

- Таке рішення УЄФА. Воно ухвалювалося, виходячи з рейтингу обох клубів у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

- Ваша думка про суперника «Динамо»?

- Дуже кваліфікована команда, яка сповідує сучасний стиль гри. Раніше її очолював Жорже Жезус, який нині працює з «Бенфікою». Зміна тренера не сильно вплинула на гру «Браги». Клуб із невеликим бюджетом, для якого великим досягненням стало потрапляння до Ліги чемпіонів.

- З Ігорем Суркісом та Юрієм Сьоміним уже спілкувалися?

- Вони знали результати жеребкування. Я пояснив, із чим пов’язані зміни місця проведення першого та матчу-відповіді.

- Вдалося поспілкуватися з представниками «Браги», яка їхня реакція на жеребкування?


- «Брагу» в Ньоні представляв відомий у минулому гравець «Лаціо», «Парми», збірної Португалії Фернандо Коуту. Він у «Бразі» – спортивний директор. Коуту, якого я добре знаю з часів роботи в Італії, дуже обережно казав про «Динамо», мовляв, це клуб з історією, багато перемагав в Україні, в СРСР. Провів паралелі, що спільне в наших клубів – шлях до чвертьфіналу. У попередньому раунді «Динамо» та «Брага» залишили поза грою провідні англійські команди – «Манчестер Сіті» та «Ліверпуль».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер