Родольфо: «Аргументи “Динамо” були вагомішими»

Родольфо: «Аргументи “Динамо” були вагомішими»

Продовжуючи діяльність по зміцненню команди, київське "Динамо" запросило перспективного бразильського оборонця Родольфо. Контракт із 21-річним представником "пентакампеонів" підписаний на п'ять років і вже в найближчих поєдинках захисник з'явиться перед столичною публікою.

А тим часом, одержавши футболку під №4, Родольфо поспішив до клубного офісу зустрітися з динамівською прес-службою, розповісти про свої плани та поділитися першими враженнями про перебування на українській землі. Інтерв'ю і фото зустрічі футболіста з журналістами пропонуємо вашій увазі , а відео-знайомство з новобранцем у найближчі дні буде показано в спортивних випусках провідних вітчизняних телеканалів.

- Родольфо, поділися першими враженнями про перебування в Києві .
- Цілісне враження про місто скластися ще не встигло - занадто мало часу гуляв його площами та вулицями. Побував на домашньому стадіоні клубу, заміській базі. Побачене вразило і ще більше переконало, що вибір на користь "Динамо" був абсолютно вірний. Відношення до мене дуже доброзичливе , на кожному кроці бажають успіхів і говорять, що вірять у мене.
У Бразилії багато хто казав, що тут "вічна мерзлота", люди без шуб на вулицю не виходять. Виявилася все по-іншому: справжня бразильська спека. Усвідомлюю, що взимку температура може бути "зі знаком мінус", але великої проблеми в цьому не бачу. Труднощі лише загартовують.

- Колись доводилося бувати в країнах з таким кліматом?
- Чесно кажучи, жодного разу в житті не бачив сніг. А найхолоднішу температуру я застав перебуваючи в Італії - мінус 3 градуси.

- Чим же тебе привабила Україна? Мабуть, у гравця твого рівня було чимало інших привабливих пропозицій ...
-Пропозиції, звичайно, були і до усіх з них намагався підійти виважено - оцінюючи зі спортивної і з фінансової сторони . Де логіка, якщо футболістові платять мільйони, а його клуб навіть не потрапляє в еврокубки. У цьому плані в "Динамо" все гаразд. До переїзду в Київ був знайомий з успіхами команди у комп'ютерних іграх з футболу. Там реально відображується сила клуба, його турнірні можливості і перспективи. Так що перше знайомство з нинішнім клубом відбулося ще кілька років тому. Довідавшись про реальну зацікавленість "Динамо" у моїх послугах, навів більш серйозні довідки про клуб і вирішив, що цей варіант є кращим з існуючих.

- Серед претендентів був і нинішній володар Ліги чемпіонів "Порту"...
- Так, португальці теж виходили на мене. Першим зацікавився іменитий "Ювентус". Однак вирішив, що до Італії переїжджати ще зарано, потрібно набратися досвіду в чемпіонаті нижчого рівня. Були контакти з німецькими "Вольфсбургом" і "Гамбургом", аргентинським "Рівер Плейтом", українським "Шахтарем" і російським ЦСКА... Усі варіанти ретельно обмірковував і прийняв рішення, про яке вам відомо.
Також важливо, що в Києві виступають мої співвітчизники - Діого, Клебер і Алессандро. Сподіваюся на їхню допомогу та поради в складний період адаптації. За кілька днів перебування в Києві вони здалися мені чудовими хлопцями.

- Для спілкування з іншими партнерами необхідне знання мови. Збираєшся сідати за підручники?
-Так, вивчення мови входить у мої плани, до того ж, цей пункт зазначено в моєму контракті. За ці дні у Києві встиг вивчити кілька фраз, серйозно ж узятися за навчання збираюся вже в наступному місяці. Залишається знайти гарного викладача.
(Нам допомагав спілкуватися з Родольфо перекладач Борис Іщенко. Він відзначив, що в бразильця відмінна артикуляція і непогана пам'ять. Він не соромиться запитувати, як перекладається та чи інша фраза й охоче йде на контакт із людьми).

-У суботу ти відіграв другий тайм матчу дублерів "Динамо" і "Волині", реалізував пенальті. В "Флуміненсі" стандартні положення також були твоєї парафією?
- Не забувайте, що моїм партнером у "Флу" був Ромаріо, якого торсида просто обожнює. Часто він брав виконання штрафних на себе, але, траплялося, партнери довіряли це право й мені. Побачивши, що після порушення правил проти Клебера суддя показав на "точку", без роздумів підійшов до м'яча і пробив. Приємно, що в першому ж матчі вдалося відзначитися голом.

- Які враження від гри партнерів у недільному матчі? (перші команди "Динамо" і "Волині", - прим. авт.)
- Які можуть бути питання, якщо рахунок 3:0 (сміється). "Динамо" повністю переграло суперника, могло забити ще кілька м'ячів. Дії команди здалися дуже злагодженими, у футболістів гарне взаєморозуміння на полі. Сподобалася й атмосфера на стадіоні. Хоча українці по шумовому супроводу поступаються бразильським фанам, вони ніколи не забувають нагородити оплесками за точний пас або витончений фінт.

- На якому місці в обороні виступав у "Флуміненсі"?
- Найчастіше діяв ліберо. Бувало, тренер випускав грати персонально з гравцем суперника. Повторю мою улюблену фразу: в інтересах команди можу вийти на поле і воротарем.

- На Україні прийнято грати з останнім оборонцем, через що багатьом іноземцям, знайомим лише з лінійними побудовами оборонних редутів, потрібен час на адаптацію...
- Сподіваюся, мене ці складнощі обійдуть стороною - одного часу в "Флуміненсі" ми грали за схемою, ідентичну за динамівську.

- Чому твій вибір зупинився на футболці з номером 4?
- Із запропонованих варіантів цей був найкращим. Дізнався, що тривалий час під №4 виступав Олександр Головко, один із кращих захисників клуба останнього десятиліття, капітан команди. У деяких іграх "Флуміненсе" я також виводив партнерів на поле, але в основному цей обов’язок був за Ромаріо, який має серед партнерів величезний авторитет.

- На твоєму рахунку один матч за збірну Бразилії. Перейшовши в "Динамо", не боїшся зникнути з поля зору скаутів збірної ?
- Навпаки, за виступаючими в Європі бразильцями увага тренерів збірної ще пильніша. Кажу це з урахуванням постійних виступів твоєї команди в Лізі чемпіонів. У "Динамо" з цим проблем немає, а там уже справа за мною - доводити претензії на виступ у команді чемпіонів світу.

- Родольфо, у Києві квартиру встиг оглянути? З ким будеш обживати нові стіни?
- Ні, поки їжджу за маршрутом база-готель. Незабаром клуб надасть квартиру, де самотність скрасить Кароліна. Це моя наречена й у найближчі дні вона має прилетіти з Бразилії. Тільки тоді зможу сказати, що Київ став для мене справжнім домом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер