Родріго приніс перемогу «Сан-Паулу», Лисенко - нічию «Арсеналу»

Родріго приніс перемогу «Сан-Паулу», Лисенко - нічию «Арсеналу»
Володимир Лисенко

На вихідних чергові матчі в національних чемпіонатах провели клуби, у складах яких на правах оренди виступають гравці «Динамо».

У Бразилії «Сан-Паулу» приймав «Гойяс» і переміг 2:1. Захисник Родріго, остаточно вилікувавши травмовану руку, провів на полі всі 90 хвилин, а на останній хвилині першого тайму забив гол, який виявився вирішальним!

«Ботафого» приймав «Палмейрас» і переміг 1:0. Клебер відіграв увесь матч. З таким же рахунком закінчилася зустріч «Наутіко» – «Сантос». Півзахисник Майкл хоч і провів весь матч, допомогти своїй команді уникнути поразки не зумів. Також невдало закінчився виїзний поєдинок «Коринтіанса» з «Віла Нова». Лідер Серії «В» поступився 1:2. Не допоміг і Діого Рінкон, який вийшов на поле на 68-й хвилині за рахунку 1:1.

* * *

Вчора київський «Арсенал» провів домашній поєдинок проти луганської «Зорі», який закінчився з рахунком 1:1. У складі команди Олександра Заварова вийшли четверо орендованих у «Динамо» футболістів. З перших хвилин у гру вступили Віталій Мандзюк, Володимир Лисенко (відзначився забитим м'ячем) і Денис Олійник, якого в другому таймі замінив Євген Шмаков. Кореспондент офіційного клубного сайту «Динамо» вирішив дізнатися, як себе почувають орендовані динамівці в «Арсеналі» і як їх прийняв колектив.

Євген Шмаков, півзахисник «Арсенал» (Київ):

- У «Арсеналі» у мене все нормально, хлопці прийняли добре. Тут зібрався чудовий колектив, період адаптації давно закінчився і пройшов без проблем. Тепер залишається тільки заграти, адже, щоб повернутися до «Динамо», потрібно набрати форму. Я тільки нещодавно відновився після травми, ще не все виходить. Буду працювати далі.
На рахунок того, довіряє мені тренер «Арсеналу» чи ні, у нас розмови не було. Звичайно, якщо я не потраплятиму до основного складу, доведеться розглядати інші варіанти. Тільки завдяки своїй грі я зможу повернутися до «Динамо». Безперечно, сидячи на лавці запасних, зробити це не вдасться. У житті, звичайно, буває всяке, але моя справа грати і своєю грою доводити, що я найкращий.
Чому останнім часом «Арсеналу» не вдається перемогти? Чемпіонат тільки розпочався, ніхто не хоче поступатися. Іноді не вистачає концентрації на останніх хвилинах. Наприклад, у Харкові ми вирвали нічию, хоча могли і виграти. Чогось нам не вистачає. Можливо, реалізації моментів і зіграності.

Віталій Мандзюк, захисник «Арсенал» (Київ):

- Напевно, нам проти «Зорі» не вистачило часу. Ми стали більше атакувати і нагнітати обстановку вже після того, як пропустили гол. До цього футбол був нуднішим. Підсвідомо ми відчували, що ведемо в рахунку, але нам не можна було зупинятися. Мабуть, саме в цьому і полягала головна помилка. Плюс, пропустили безглуздий гол. Вважаю, штрафного там не було. Загалом, суперник, окрім того епізоду, нічого біля наших воріт так і не створив.
Що стосується мене, то в «Арсеналі» почуваюсь нормально. Колектив хороший, хлопці прийняли непогано. Звичайно, доводиться стикатися з певними труднощами, але для цього є тренер, який є чудовим психологом, може знайти потрібні слова і підтримати футболіста, щоб на наступний матч він виходив більш мотивованим і зібраним. Відчуваю довіру Олександра Заварова. Якщо він ставить до складу на гру, значить – довіряє. У нас з ним хороші стосунки. Я абсолютно не жалкую, що перейшов до «Арсеналу»

Денис Олійник, півзахисник «Арсенал» (Київ):

- Враховуючи хід гри, нічия для нас схожа на поразку. В таких матчах не можна втрачати перемогу і дозволяти супернику забивати безглузді голи. Суддя нас «обклав» штрафними, один з яких привів до взяття воріт.
В «Арсеналі» почуваю себе добре, але сьогоднішньою грою не задоволений. Тренер довіряє, але старатимуся, щоб ця довіра була більшою.
Що стосується «Динамо», у команди розпочався певний спад. Погано, що це трапилося перед грою із «Спартаком», яка, по суті, є вирішальною на цьому відрізку сезону. Сподіваюся, що з москвичами «Динамо» вдасться домогтися позитивного результату.

Володимир Лисенко, нападник «Арсенал» (Київ):

- Якби ми сьогодні виграли, я б сказав, що зіграв непогано. А так, третій матч граємо внічию. Це прикро. Нам не вистачає концентраціїя, уваги й реалізації створених моментів.
Не можна сказати, що «Арсенал» для мене нова команда. Колектив відмінний, працюємо, стараємося, але, як бачите, ще не все виходить. На нас чекає низка дуже важких матчів – спочатку з «Таврією», потім з «Динамо». Шкода, що ми не маємо права грати у складі «Арсеналу» проти своєї команди. А за динамівців вболіватимемо в матчі проти «Спартака», оскільки це наша команда, яка має обігрувати москвичів і радувати вболівальників. Чи розраховую я повернутися до «Динамо»? Звичайно!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер