Рокова заміна Купера

Рокова заміна Купера

А нічия була так близько, усього в кількох хвилинах від фінального свистка французького рефері Стефана Бре. Безумовно, цим вечором ми заслуговували кращої участі. В усякому разі, аж ніяк не поразки.

Побачивши стартовий склад динамівців, чимало симпатиків футболу схопилися за голову. У відсутності лідера оборонних редутів Горана Гавранчича стройність і надійність нашого передостаннього рубежу викликала схвильованість. Але одного Горана замінив інший, тільки хорват за національністю – Саблич. Не потрапив до заявочного “списку 18” новачок команди Олег Гусєв, проте вперше фігурував у ньому аргентинець Роберто Нанні. Михайличенко так і не випустив форварда, але сама присутність свідчить, що поява на полі новопридбаного “джокера” не за горами.

За стартовим свистком арбітра господарі поля усією командою пішли вперед. Але на кожний удар інтерістів наші футболісти відповідали не менш небезпечним контрвипадом. За статистикою першого тайму, обидві команди нанесли по п’ять ударів у створ чужих воріт. Устигли в середині першої половини зустрічі суперники й обмінятися забитими м’ячами. Причому були вони дуже схожі один на одного. У міланістів Адані першим встиг на добивання парируваного Шовковським м’яча, а у киян цю ж процедуру виконав підключившийся до атаки Сергій Федоров.

Безумовно, з урахуванням результату московського матчу (“Локомотив” – “Арсенал” – 0:0) нічия певно влаштовувала команду з берегів Дніпра. Однак, до честі наших футболістів, хлопці не стали грати на утримання рахунку, збиваючись на виніс м’яча “подалі від воріт” і примітивне затягування часу. Відмінну можливість відзначитися втратив Гіоане, не попавши по порожнім воротам з гострого кута, кілька разів небезпечно з-за меж штрафної пробивав Лєко.

Чимало італійських журналістів прогнозувало вихід на заміну вилікувавшогося після травми Кристіана Вьєрі. Дійсно, форварда, який пропустив понад 20 днів, Ектор Купер випустив через 15 хвилин після початку другого тайму. Як виявилося, заміна стала роковою для київських динамівців. Сергій Федоров одразу переключився на персональну опіку 32 номеру господарів, усіма силами стримуючи таранного нападника понад півгодини, однак свого Кристіан усе ж таки досяг. У доданий арбітром час чудово граючий на “другому поверсі” форвард переграв опонента і головою, скориставшись навісом із штрафного Кілі, переправив м’яч у праву “дев’ятку” воріт Шовковського. Сил і часу відігратися у динамівців уже не залишалося.

Перемігши у другому матчі поспіль італійська команда одноосібно очолила турнірну таблицю групи В, випереджаючи найближчого переслідувача – київське “Динамо” – на три очки. По одному пункту в своєму активі мають лондонський “Арсенал” і московський “Локомотив”. У наступному турі, матчі якого відбудуться за три тижні, на нас очікує україно-англійске та російсько-італійське протистояння. Від їх результатів багато в чому і залежатиме підсумкова розстановка команд.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер