“Рома” – “Динамо” – 0:3: справедливе рішення УЄФА

“Рома” – “Динамо” – 0:3: справедливе рішення УЄФА

У вівторок у швейцарському Ніоні в штаб-квартирі УЄФА відбулось засідання Контрольно-дисциплінарного комітету цієї організації, на якому було розглянуто інцидент, який виник під час матчу першого туру групового турніру Ліги чемпіонів 2004/05 “Рома” (Італія, Рим) – “Динамо” (Україна, Київ) на “Стадіо Олімпіко” 15 вересня 2004 року, в результаті якого суддя матчу був змушений перервати поєдинок за рахунку 1:0 на користь “Динамо”.

Вердикт КДК УЄФА був суворий для “Роми” і справедливий для “Динамо”:

-зарахувати “Ромі” технічну поразку 0:3;

-зобов’язати “Рому” провести два найближчих матчі Ліги чемпіонів на домашній арені “за зачиненими дверима” (тобто без глядачів, - прим. ред.);

-дискваліфікувати гравця “Роми” Філіппа Мексеса на два матчі за “особливо неспортивну поведінку”;

Футбольний клуб “Рома” має право оспорити в офіційному порядку дане рішення КДК УЄФА до 24.00 (час середньоєвропейський) 24 вересня 2004 року.

* * *
Як тільки стало відоме рішення КДК УЄФА, прес-служба клубу подзвонила головному тренеру “Динамо” Йожефу Сабо:

-У глибині душі я очікував, що буде прийняте саме таке рішення, оскільки воно є єдиним справедливим. У підсумку, нам присуджено заслужену перемогу.

Останні дві хлопці перебували у підвішеному психологічному стані, дуже важко було тренуватися та налаштовувати команду на матч з “Дніпром”. Тепер ми про це можемо забути і спокійно готуватися до наступних поєдинків чемпіонату і Кубку України та, звичайно, Ліги чемпіонів.

Олександра Шовковського, який вивів команду на матч з “Ромою” з капітанською пов’язкою, висновки КДК не здивували:

-В УЄФА працюють компетентні люди, які чудово розбираються у тонкощах гри футбол. Їх рішення по інциденту в матчі “Рома” – “Динамо” були виваженим та аргументованим. Суворий вердикт не принижує гідності клубу “Рома” і, одночасно, максимально запобігає подібним безчинствам вболівальників”.

Крізь постійне “зайнято” нам вдалось, нарешті, зв’язатися по телефону з президентом ФК “Динамо” (Київ) Ігорем Суркісом:

-Рішення УЄФА я особисто сприйняв зі спокійним задоволенням. Хоча внутрішнє був особисто готовий до будь-якого варіанту. Вважаю, що члени Дисциплінарної комісії не дуже дискутували відносно прийнятих у відношенні до римського клубу санкцій – усе, що відбулось на полі “Стадіо Олімпіко” та за його межами 15 вересня, вони бачили на власні очі або в відеозапису. Вважаю також, що “Рому” підвели насамперед її вболівальники. Покарання, яке понесуть вони та їх клуб, стане гарним попередженням усім футбольним хуліганам.

Прес-служба ФК "Динамо" (Київ).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер