Роман Єременко: «Відчуваю себе послом»

Роман Єременко: «Відчуваю себе послом»

Перед зустріччю з послом Фінляндії в Україні Крістером Міккелссоном на базі в Кончі-Заспі єдиний фін у складі «Динамо» Роман Єременко поділився з журналістами своїми очікуваннями від зустрічі з високоповажним земляком.

- Мені дуже приємно, що Посол моєї країни є вболівальником «Динамо» і сьогодні відвідав нашу базу. Не очікував, що це буде настільки грандіозним заходом. Щоправда, якщо чесно, я забув, що воно заплановане саме на сьогодні. Виявляється, він справді вболівальник «Динамо» і ходить на кожен домашній матч нашої команди. Напевно, сьогодні він приїхав на базу, зокрема, і через мене. Якби в команді не було фінів, гадаю, такого візиту не відбулося б. Наш посол переконається, що я в хорошій команді. З Крістером Міккелссоном особисто ще не знайомий. Незважаючи на те, що ми добре знаємо російську мову, гадаю, спілкуватися будемо все ж таки фінською.

Розповів Роман і про враження, які справила на гостя екскурсія по клубній базі. Поспілкувавшись за філіжанкою кави з паном Послом, динамівський півзахисник задовольнив цікавість журналістів, повідомивши, що послу тут усе сподобалося – і поля, і умови для відновлення та реабілітації, і житлові кімнати.

- Шкода, я не знав, що Крістер Міккелссон зайде до моєї кімнати, але, сподіваюся, там порядок. Просто іноді там буває бардак, – зізнався Роман. – Чи поїде посол до Харкова до команди мого брата? Не думаю, він же в Києві мешкає. Сам я зустрічався з послами Фінляндії в інших країнах тільки одного разу, коли наша збірна грала в Норвегії. Я сам трохи відчуваю себе спортивним послом Фінляндії в Україні. Нас, фінів, тут, здається, тільки двоє – мій брат і я.

- Олексія вже час забирати до «Динамо»?

- Ні, нехай ще в «Металісті» грає (посміхається). Мені було б важко з ним конкурувати, брат усе ж таки.

- А що скажеш, коли «Динамо» доведеться грати проти «Металіста»?

- Це зовсім інша справа, тоді ми вже не будемо братами, а станемо суперниками на полі. А зараз я вболіваю за нього і трохи за «Металіст».

- В неділю вам доведеться зустрітися з, мабуть, найскладнішим суперником за останній час. Який настрій на гру?

- Так, я теж думаю, що майбутня зустріч із «Ворсклою» буде найважчою з початку чемпіонату, але в нас ще є достатньо часу, щоб підготуватися найкращим чином. Гадаю, все буде гаразд.

- Той факт, що в четвер «Ворскла» грає в Португалії проти «Бенфіки», зіграє на руку динамівцям, адже суперник буде втомленим?

- Гадаю, так. Між цими двома матчами лише три дні, плюс переліт туди й назад. Напевно полтавчани справді будуть дуже втомленими.

- В останньому матчі проти «Арсеналу» ти, нарешті, повернувся до півзахисту, а де тобі комфортніше грати?

- В «Динамо» мені немає різниці, на якій позиції діяти, я скрізь себе почуваю однаково добре.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер