Роман Єременко: «Батько підтримав мій вибір»

Роман Єременко: «Батько підтримав мій вибір»
Роман Єременко

В середу збірна Фінляндії тричі була близька до перемоги над віце-чемпіоном Європи. Але кожного разу свої аргументи знаходилися у лідера атак Німеччини Мирослава Клозе, який не втомлювався зрівнювати рахунок. Динамівець Роман Єременко провів на полі весь матч і по поверненню до Києва не забув поділитися враженнями.

- Для Фінляндії зіграти внічию з Німеччиною вважається за успіх. У німців величезний авторитет, завойований багатьма поколіннями футболістів. У будь-якому турнірі їх збірна вважається фаворитом. На мій погляд, нічия 3:3 є локальним успіхом моєї збірної. Але, якщо дивитися вперед, сподіваючись на потрапляння до фіналу Кубка світу, потрібно було перемагати.

- Судячи з розвитку подій на полі, для цього були всі передумови.

- У першому таймі була практично рівна гра. А в другому вони нас «притиснули». Щоб утримати перемогу, нам не вистачило якихось десять хвилин.

- Ти взяв участь у першому м'ячі. Розкажи, як це було?

- Довгим пасом намагався перевести м'яча в атаку. Захисник німців помилився під час прийому, наш півзахисник Йоханссон вийшов віч-на-віч із воротарем і відкрив рахунок.

- Авторитетне видання «Кіккер» відзначило тебе високою оцінкою, однією з найкращих в команді. Що входило в обов'язки на полі?

- Ми грали з чотирма захисниками, двома опорними півзахисниками, трьома півзахисниками атакувального плану і одним нападником. Я був одним з «опорників». Ця позиція для мене звична. На ній граю як за нинішнього тренера Стюарта Бакстера, так і за попереднього – Роя Ходжсона.

- Газетні плітки про нібито усунення Єременка від збірної не заважали налаштуватися на гру?

- Не розумію, навіщо все це було зроблено. У мого брата через цей інцидент були проблеми, його кілька місяців тому відсторонили від збірної. Сподіваюся, що незабаром тренер змінить свою думку про Олексія. Я ж до цього не маю жодного відношення.

- Як у Фінляндії поставилися до твого переходу з «Удинезе» до «Динамо»?

- Практично тиждень був на батьківщині, встиг з усіма побачитися. З мамою, молодшим братом, який також займається футболом. Батько моє рішення підтримав. Він вважає, що буде корисно після італійської Серії "А" набратися досвіду в «Динамо», в матчах єврокубків.

- До гри «Динамо» проти «Олкома» встигнеш підготуватися?

- А як інакше? Після гри за збірну першим же рейсом вилетів до Києва і в четвер увечері провів тренування. Для мене важливо набрати хорошу форму і скоріше пробитися до основного складу. Часу на відпочинок зараз немає.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер