Роман Санжар: «Нічия – заслуга всієї команди»

Роман Санжар: «Нічия – заслуга всієї команди»

- До цієї гри ми готувалися особливим чином, враховуючи, хто був нашим суперником. У київського «Динамо» зараз дуже хороша команда, складена з кваліфікованих футболістів. Результат сьогодні був для нас важливий у психологічному плані, але, окрім цього, хотілося показати й змістовну гру.

Перебіг матчу був таким, що наші лінії захисту та півзахисту працювали з підвищеним навантаженням. А ось до лінії атаки переходу не було, хоча в другому таймі для цього були передумови. Можливо, це відбувалося тому, що ми «награлися» у відборі й на тлі втоми вже не могли якісно вести атакуючі дії. Проте за рахунок настрою, величезного бажання та самовіддачі всіх без винятку футболістів нам вдалося досягти позитивного результату.

- Чому до заявки на сьогоднішній матч не потрапив Гельзін?

- У нього травма. Можливо, він буде в заявці на наступний матч. А, можливо, й ні.

- У травні ви програли «Динамо-2», а сьогодні зіграли внічию з першою командою. За рахунок чого ваша команда виросла за настільки короткий проміжок часу?

- Питання мотивації. На момент матчу з «Динамо-2» ми вже фактично вирішили завдання виходу до Прем'єр-ліги. До того ж, тоді в нас було багато травмованих, ми майже не мали лавки запасних. З цих причин кінцівку першості в першій лізі ми провели не надто виразно. Це стосується й поєдинку з «Динамо-2». Але потім попрацювали на зборі, підсилилися футболістами. Плюс питання мотивації: коли граєш проти першої команди київського «Динамо», то це зовсім інша психологія. Тому й інший результат.

- Чи була потрібна вашим гравцям додаткова мотивація на сьогоднішній матч?

- Ні. Але важливо було об'єктивно підійти до цієї гри в психологічному плані – щоб з одного боку не перегоріти, що не перекрутити себе, а з іншого боку вірити у свої сили, вірити в те, що ми можемо досягти результату.

- Коли ви були футболістом, чи доводилося грати проти Реброва?

- Проти київського «Динамо» мені грати доводилося, але, наскільки я пам'ятаю, в той час Реброва в команді не було.

- Литовка другий матч поспіль грає «на нуль». Кого ще з новачків «Олімпіка» ви могли б відзначити?

- Те, що Литовка грає на нуль – це не лише його заслуга, а всієї команди. У нас і нападники активно відпрацьовують в обороні. Вся команда грає на результат. Тож когось окремо я не хотів би відзначати. За підсумками сьогоднішнього матчу відзначу всю команду. Ті хлопці, які прийшли до нас у міжсезоння, повністю віддавалися грі. Тож я всіма задоволений.

- Який потенціал Єременка? Зовсім нещодавно йому приписували статус нової зірки українського футболу...

- По сьогоднішньому матчу скажу, що він може грати ще сильніше. Мені важко визначити потенціал Єременка, але я вірю в нього як у футболіста, він має всі необхідні якості. Упевнений, що цей виконавець буде зростати та прогресувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер