Роман Загладько: «В основному складі тренування інтенсивніші»

Роман Загладько: «В основному складі тренування інтенсивніші»

У зв’язку з травмами воротарів Богуша та Рибки, до тренувань із першою командою було залучено голкіпера молодіжного складу «Динамо» Романа Загладька. Раніше йому вже доводилося їздити на збір з основою, коли тренером був Юрій Сьомін. Газзаєв також розраховує на молодого воротаря, який, за його словами, буде включений до заявки вже на найближчий матч нашої команди проти «Тарвії». Про роботу під керівництвом нового наставника ми й запитали Романа.

- Відчуття нормальні, в принципі, нічого кардинально нового не помітив. Тільки й того, що тренер новий, а з основною командою я працюю не вперше.

- Вчорашнє відкрите тренування було для тебе першим за Газзаєва?

- Ні, друге. Перше було у вівторок.

- Як ти дізнався про те, що будеш працювати з основою?

- Мені подзвонив Тарас Луценко, який працює з воротарями у молодіжній команді, й сказав, щоб я готувався до тренувань з основним складом. Звичайно, дуже зрадів.

- Робота з основним складом для тебе не вперше. Сьомін вже брав тебе на збори з командою, за цей час щось змінилося?

- Звичайно, різниця в тренувальному процесі є, в першу чергу, в самому підході до тренувань. Зараз вони інтенсивніші, а ставлення тренера більш суворе.

- А тренування в молодіжній і першій командах значно відрізняються?

- Звичайно, різниця велика. Тут футболісти більш досвідчені, роблять все набагато швидше. Є відмінності і в самій роботі воротарів, але вони менш значні. Сергій Краковський і Тарас Луценко постійно спілкуються і обговорюють тренувальний процес, тому їх заняття в чомусь схожі.

- Газзаєв більше уваги приділяє воротарям?

- Я би не сказав. І Юрій Павлович, і Валерій Георгійович не так багато з нами працюють. Ми як тренувалися під керівництвом Сергія Вікторовича, так і продовжуємо тренуватися.

- А в заняттях Краковського з’явилося щось нове?

- В принципі, ні. Хіба що тепер ми стали більше уваги приділяти розминці перед тренуваннями і розтяжці, щоб звести вірогідність отримання травми до мінімуму.

- Який для тебе найскладніший елемент на тренуванні?

- Вчора, наприклад, було важко, коли наприкінці заняття кожний із футболістів по черзі завдавав удару за ударом по воротах, доводилося реагувати миттєво, а на тлі втоми це було непросто робити. Взагалі, в нас усі тренування різні, у Сергія Вікторовича їх є велика різноманітність. Найважче, коли ми окремо працюємо.

- А улюблені вправи є?

- Звичайно. Подобається все, що стосується ігрових серій. Зокрема, коли ми приєднуємося до польових гравців, і вони відпрацьовують удари чи ігрові зв’язки. Ще цікаво брати участь у двосторонніх іграх.

- У зв’язку з травмами Богуша і Рибки, ти можеш отримати шанс дебютувати в прем’єр-лізі…

- Можливо.

- Газзаєв сказав, що в найближчому матчі з «Таврією» ти будеш у запасі. Це буде твоє перше потрапляння до заявки на матч?

- Ні, я вже був у числі 18-ти ще за часів перебування в команді Анатолія Дем’яненка, коли ми грали на виїзді з «Металістом». Тоді теж було багато травмованих. Проте, на поле в офіційних матчах я поки не виходив.

- В тебе була бесіда з Валерієм Георгійовичем?

- Ні, були лише окремі підказки впродовж тренування.

- Тобі імпонує його робота з молоддю? Наприклад, в останніх матчах в основі постійно грають Ярмоленко і Хачеріді, тепер тебе залучили до роботи з першою командою…

- Звичайно, це добре, що він залучає молодь, це додатково нас стимулює, адже кожен може отримати шанс. Нехай поки на тренуванні, але можливість проявити себе є.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер