Роман Зозуля: «Перед нами поставлене серйозне завдання»

Роман Зозуля: «Перед нами поставлене серйозне завдання»

До виїзного матчу з Мальтою у складі молодіжної збірної готуються вісім динамівців. Серед них - і нападник Роман Зозуля, який не проти відзначитися у відповідальному матчі. А напередодні динамівець розповів про підготовку команди, вирішальні поєдинки і стан здоров’я свого одноклубника Артема Кравця.

- Наше головне завдання - вийти з групи. Пам’ятаю, минулого року наш поєдинок із Мальтою також співпав із відпускним періодом, тому нічого страшного в цьому не бачу. Крім того, зараз багато збірних збираються, хіба що бразильці відпочивають.

- Чому збір триває більше двох тижнів? Чи не занадто довго?

- Ні, у Павла Олександровича так завжди. Минулого року він нас також зібрав днів за 10 до матчу. Все ж таки, перед нами поставлене серйозне завдання, потрібно добре готуватися. Тим паче, що три дні після закінчення чемпіонату ми відпочивали, та й зараз увечері тренер дозволяє нам виїжджати до міста, до рідних.

- У вашій відбірковій групі відразу три перші команди мають однакову кількість очок. Боротьба за вихід до фінальної частини Євро-2011 обіцяє бути жорсткою?

- Звичайно, а якщо не посядемо перше місце, доведеться грати стикові матчі, тому зараз кожне очко на вагу золота. Ми переглядаємо ігри нашого найближчого суперника, зокрема, поєдинок Мальти з Бельгією, робимо висновки. Гадаю, на нас очікує важка гра, також було й минулого року, коли ми виграли з мінімальним рахунком 1:0. Звичайно, тоді багато моментів не реалізували, але Мальта всією командою стала в оборону, і їм було дуже складно забити.

- У рамках підготовки ви провели двосторонній матч. Які враження залишилися від нього?

- Була дуже жорстка гра, яка посилилася зливою. У боротьбі ніхто не хотів поступатися один одному, було багато стиків, навіть лікарям довелося вибігати на поле.

- Говорять, тобі вдалося забити красивого м’яча?

- Так, я отримав передачу, прибрав під себе Курилова і пробив у дальній лівий кут, «привітавши» таким чином Кичака із днем народження (посміхається).

- Вирішальну роль буде грати зустріч із французами у вересні?

- Це буде головний матч. Гадаю, рідні трибуни і своє поле мають нам допомогти.

- У вашій компанії у збірній бракує Артема Кравця. Знаєш, як у нього справи?

- Він знову отримав травму. Ледве встиг відновитися після старої та провести кілька тренувань у загальній групі, як знову відчув дискомфорт, почало щось турбувати. Зараз лікується в Римі, проходить курс реабілітації. А як тільки повернеться з Італії, відразу полетить із нами на збори. Отже він теж залишиться без відпустки.

- Як ставишся до появи в команді новачка Бертольйо?

- Гадаю, усе буде гаразд, він адаптується в команді, вивчить мову, і нам вдасться порозумітися.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер