Роман Зозуля: «У голландців серйозне ім'я, але гра не без помилок»

Роман Зозуля: «У голландців серйозне ім'я, але гра не без помилок»

9-го та 12-го жовтня молодіжна збірна України має зіграти два, мабуть, найважливіших матчі за останні кілька років. Посівши перше місце у 8-ій відбірковій групі, українці вийшли до раунду плей-офф відбіркового циклу до Євро-2011 (U - 21). Там підопічним Павла Яковенка доведеться зустрітися із збірною Нідерландів. Сьогодні вранці наша команда вилетіла до Роттердаму, де післязавтра відбудеться перший поєдинок. Матч-відповідь пройде в Києві на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Перед вильотом до «країни тюльпанів» нападник «Динамо» та молодіжної збірної України Роман ЗОЗУЛЯ поділився думкою про суперника і про те, який настрій у гравців української збірної:

- На «теорії» ми дивилися ігри голландців, зокрема, проти Фінляндії. Суперник хороший, але, якщо чесно, особливо не вразив. Вважаю, треба виходити на поле і перемагати їх. Добротна команда, у якої майже всі футболісти грають в основних складах своїх клубів. Хлопці добре володіють м'ячем, технічні, але припускаються багатьох помилок в обороні. Одним словом, імені суперника боятися не варто, нашій збірній він по зубах.

- Яка була перша реакція команди на жеребкування?

- Звичайно, були не в захваті, але будь-який із можливих суперників був складним, адже «прохідних» команд на цьому етапі немає. Мені здається, якби нам випала слабкіша команда, ми б грали гірше, та й настрій був би зовсім іншим. А так розуміємо, що такі ігри бувають раз у житті, зараз ми можемо вписати свої імена в історію. Тому концентрація буде позамежною.

- Хто з гравців суперника звернув на себе особливу увагу?

- Я б виокремив Де Йонга, який у серпні грав проти «Динамо» за «Аякс». Я його добре запам'ятав. Ще у них хороші фланги, там грають технічні футболісти. Більше, ніби, нічого серйозного.

- Яка атмосфера в колективі?

- Я б сказав, ділова, робоча. Усі зконцентровані та готуються до матчу.

- Перший матч на виїзді дає перевагу нашій команді?


- Навіть не знаю. Спочатку вважав, що це хороший жереб, але потім замислився над словами Олександра Шовковського, який сказав, що з точки зору відновлення було б краще грати перший матч вдома. З іншого боку, все вирішуватиметься якраз у другому поєдинку, тому підтримка своїх уболівальників нам потрібніша.

В цьому випадку не доводиться говорити, що Україна забезпечить комфортну перевагу в два-три м'ячі вже в першому матчі. Невідомо, як він закінчиться. Зрозуміло, що грати ми будемо тільки на перемогу. Головне - не пропустити. А вдома вже буде легше.

- Яке завдання-мінімум у першому матчі - нічия, або влаштує і мінімальна поразка?

- Ні, поразка нас точно не влаштує. Ми хочемо перемогти!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер