Розтрощили аутсайдера

Розтрощили аутсайдера

Цю зустріч очікували у місті з нетерпінням. Одеські вболівальники відверто занудьгували, адже кілька сезонів поспіль були позбавлені можливості дивитися поєдинки улюбленої команди з флагманом вітчизняного футболу. В середині 90-х ігри обох команд були центральними в чемпіонаті, адже саме в них вирішувались доля “золотих” нагород. Нині про це мова не йде. Після 13-ти турів команди розташувалися на різних полюсах турнірної таблиці й кожен має вирішувати свої локальні завдання…

Гра розпочалася без розвідки. Кияни усією командою розташувалися на половині поля суперника, створюючи небезпечні моменти в штрафній Руденко з періодичністю 2-3 хвилини. Суператакуючий склад динамівців (три креативних хавбеки та два форварда) своєю активністю подавили гравців “Чорноморця”, які відбивались до першого м’яча.

Боднар та Несмачний “годували” м’ячами своїх форвардів з флангів, Чернат обстрілював Руденко здалеку. Гусин і Діого створювали небезпеку при стандартних положеннях. Втративши кілька вигідних моментів у першій половині тайму, динамівці відкрили рахунок на 27-й хвилині.

Чудово зіграв Шацьких. Макс прийняв м’яч у штрафній одеситів, змістився вліво та майстерно навісив у центр штрафної. Там Діого виграв позицію у оборонця, “зависнув” у повітрі і головою спрямував м’яч у ворота! Бразилець черговий раз продемонстрував своє вміння боротися на “другому поверсі”, а гарний пас Шацьких для багатьох став приємною несподіванкою. Найкращий бомбардир команди прогресує, адже став грати більш різноманітно, що довів забиваючи свій перший гол у матчі.

Сталося це через 4 хвилини після успіху Діого. Чернат спрямував м’яч у штрафну, Гусин головою проштовхнув шкіряну кулю на Шацьких, який красиво перекинув його через вийшошого з воріт Руденко – 0:2.

Приємно, що динамівці на досягнутому не зупинилися, посилили тиск і могли закінчити перший тайм з перевагою в 5-6 м’ячів. Вигідні моменти не реалізували Мелащенко, Шацьких, Діого, Чернат. І все ж третій м’яч у першому таймі глядачі побачили. Після навісу Андрія Несмачного з лівого флангу помилився на виході Руденко й Шацьких головою відправив м’яч у порожні ворота. Голкіпер “Чорноморця” не тільки не доторкнувся до м’яча, але й кулаком травмував форварда “Динамо”. Як з’ясувалося, це був єдиний неприємний момент для киян у першому таймі.

Друга половина зустрічі залишила за собою набагато більше питань. Гості відійшли всією командою до своїх воріт, дозволивши одеським футболістам розігрувати комбінації неподалік від власної штрафної. Масований штурм моряків на 49-х хвилині завершився взяттям воріт. Відзначився Катинсус.

Після цього епізоду господарі ще хвилин 10-ть атакували, але не змогли реалізувати свої шанси (Митрєв та Галюза). Але взнаки дався більш високий клас “Динамо”. Досвідчені кияни перевели гру на половину поля одеситів й у середині другого тайму могли довести рахунок до розгромного.

Два моменти втратив Мелащенко, небезпечно бив Чернат, Діого не влучив з кількох метрів… І все-таки бразилець свого досяг – після м’якого навісу Белькевича він головою переграв у повітрі оборонця та голкіпера – 4:1.

Розгромна перемога аж-ніяк не дозволяє підопічним Олексія Михайличенко почивати на лаврах. Наступного тижня динамівців очікують два надважливих матчі – у Львові з “Карпатима” та в Києві проти лідера чемпіонату дніпропетровського “Дніпром”.

Це цікаво:
- Динамівці перемогли “Чорноморець” на виїзді вперше з 3 листопада 1996 року.

-“Динамо” перервало свою серію з безвиграшних матчів у цьому сезоні. Разом з Лігою чемпіонів вона досягла 6 ігор.

-Максим Шацьких вийшов у лідери гонки бомбардирів. У його активі 11-ть голів у 12-ти матчах.

-Діого Ринкон зробив свій другий “дубль” в чемпіонатах України. Відтепер його статистика виглядає так: 7 матчів – 4 м’яча.

-Авторами результативних передач стали Шацьких, Гусин, Несмачний та Белькевич.

-Шацьких відкрив 5-й десяток своїм м’ячам у чемпіонатах України. На рахунку форварда відтепер 41 гол у 68 зустрічах.

-Віталій Лисицький уперше в цьому сезоні зіграв за “Динамо” у вищій лізі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер