Румунія – один, Україна – два, Бразилія – три...

Румунія – один, Україна – два, Бразилія – три...

Слова Анатолія Дем'яненка про рівність шансів на попадання до основного кладу для всіх без винятку гравців не розходяться з ділом. Другу гру поспіль наставник випускає на поле більшість викликаних на збори футболістів. У матчі проти румунського «Васлуй» на лаві запасних залишились лише Бучич, Луценко, Фаркаш та Шацьких. Перші двоє після хорошої роботи на тренуваннях займались за індивідуальною програмою, а Максим не зіграв із іншої причини – 10 липня нападаючий їде до Малайзії, де гратиме за свою збірну на Кубку Азії. Зрозумілим є бажання Анатолія Дем'яненка награти ігровий склад на стартові матчі без свого кращого бомбардира.

Із організаційно-технічних причин 5 липня «Динамо» замість двох запланованих контрольних матчів провело один. Оперативно зорієнтувавшись у ситуації, тренери вирішили не залишати без ігрової практики половину гравців, випустивши в кожному з таймів проти «Васлуй» різні склади.

Для румунської команди поєдинок з «Динамо» став першим у рамках підготовки до сезону. Зовсім нещодавно «Васлуй» очолив відомий у минулому гравець, а сьогодні граючий тренер Дорінель Мунтян. Цей матч повинен був стати першим для молодого наставника в новому клубі. На матч із «Динамо» з Румунії приїхав президент клубу Адріан Порумбою. У перерві поєдинку, за рахунку 0:2, Порумбою у розмові з кореспондентом www.fcdynamo.kiev.ua зауважив: «Ми покладаємо на наступний сезон великі надії та ставимо перед командою посісти місце не нижче восьмого. Матч із «Динамо» для клубу не показовий, це лише початок підготовки. Але завжди корисно перевірити сили із командою екстра-класу».

Невтомний Дорінель Мунтяну вийшов у центрі півзахисту у першу хвилину зустрічі. Можливо, фізичних кондицій Дорінелю не вистачає, однак бачення поля, вибір позиції та майстерність пасу вище будь-яких похвал. Динамівці володіли перевагою упродовж всього матчу. У першому таймі попереду грав напористий молодий форвард Володимир Лисенко. Однак основна загроза воротам румунів ішла від технічних півзахисників Нінковича, Ротаня, Белькевича, Махдуфі та Гіоане.

Особливо виділився Тіберіу. І справа тут, вочевидь, не в бажанні показати себе у всій красі перед суперниками-співвітчизниками. Як зауважив півзахисник після матчу, подвійне задоволення він отримує від гри у дощову погоду. Під час матчу із «Васлуй» саме накрапав дрібний дощик. Судячи з гри, Гіоане зараз набрав чудову форму та готовий стати лідером у центрі поля. Фізична форма в румуна пречудова, а про ігрові якості і говорити нічого. У першому таймі в обох м'ячах Тіберіу вніс свою лепту: спершу зіграв на добиванні, а потім віддав гольову передачу на Ротаня. Додамо, що Гіоане номінального виступав на позиції опорного півзахиснику.

Активним був і Хішам Махдуфі. Марокканець не боїться іти в обвідку на двох-трьох суперників, часто себе пропонує. Видно, що хлопець у відведений йому час хоче сподобатись тренерам. Інколи, надмірне старання призводить до помилок. «Кожне тренування та гра допомагають мені набирати форму, - сказав Хішам після матчу. – Зараз я оцінюю свою готовність десь відсотків на 70. І обов'язково буду набирати. В «Оліміпіку» у мене не було тренувань із настільки високими навантаженнями, була зовсім інша система підготовки. Зараз я поступово пізнаю партнерів, їхній стиль гри».

Після перерви Анатолій Дем'яненко випустив склад, який із невеликими умовностями можна назвати сильнішим. За тактичної схеми 3-5-2 тріо це6нтральних захисників склали Ващук, Родріго і Саблич. Несмачний та Гусєв відповідали за фланги, Корреа та Михалик тримали центральну частину поля, а під висунутим нападаючим Клебером вийшли атакуючі півзахисники Ребров і Діого Рінкон. «Васлуй» також оновив практично весь склад.

Чи не кожна атака динамівців завершувалась ударом по воротах. Користуючись нагодою, допомагали нападаючим захисники та півзахисники. Відзначилось бразильське тріо. М'ячі забили Діого Рінкон, Корреа та Клебер. Результативну передачу останньому віддав співвітчизник Родріго.

Підсумкова перемога 6:0. В останній день зборів, 8 липня, «Динамо» проведе завершальний контрольний матч прои грецького ОФІ. Завтра команду очікує вечірнє тренування, а вранці – вільний час. Гравці та тренери мають намір використати його з користю, відвідавши Інсбрук, що знаходиться неподалік.


Любителям статистики:
«Динамо» - «Васлуй» (Румунія) – 6:0 (2:0).

«Динамо» (1 тайм): Рибка, Ель Каддурі, Гавранчич, Мандзюк, Маркович, Гіоане, Махдуфі, Ротань, Белькевич, Нінкович, Лисенко.

«Динамо» (2 тайм): Шовковський, Несмачний, Саблич, Родріго, Ващук, Гусєв, Михалик, Корреа, Ребров, Діого Рінкон, Клебер.

Голи: Гиоане (39), Ротань (41), Гусєв (53), Діого Рінкон (59), Корреа (74), Клебер (83).

www.fcdynamo.kiev.ua (Інсбрук - Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер