Руслан Бідненко: “Такі пропозиції бувають раз у житті”

Руслан Бідненко: “Такі пропозиції бувають раз у житті”

Уже через дев’ять днів по закінченню сезону київське “Динамо” оголосило про своє перше придбання. Лави уславленого клубу поповнив лідер і капітан бориспільського “Борисфена”, 22-річний півоборонець Руслан Бідненко. Своє перше інтерв’ю динамівський новобранець дав офіційному клубному сайту.

-Руслане, очікував на такий поворот у кар’єрі напередодні Нового року?
-Я вдало провів за “Борисфен” перше коло чемпіонату, виступав за молодіжну збірну, й, найймовірніше, своєю грою привернув увагу динамівських тренерів. Такі пропозиції бувають раз у житті, тому особливо довго не роздумував і після переговорів з керівництвом клубу підписав п’ятирічний контракт. Моя мрія збулась! – тепер своє майбутнє пов’язую тільки з київським “Динамо”.

-З кимось радився перед підписанням контракту?
-Ні, рішення приймав самостійно.

-Розумієш, що за місце в основі ще треба поборотися...
-Безумовно, адже в розпорядженні Олексія Михайличенко на кожній позиції по кілька класних виконавців. Але, тим не менш, впевнений у своїх силах і готовий доводити це в матчах та на тренуваннях. У першу чергу, хочу довести собі, що здатен грати на найвищому рівні. Перед “Динамо” завжди стоять максимальні завдання, як у внутрішній першості, так і на міжнародній арені, а для цього потрібно постійно прогресувати і вдосконалюватись. Я до цього готовий.

-З ким знайомий зі своїх нових одноклубників?
-У гарних стосунках з партнерами по молодіжній збірній – Олегом Гусєвим і Артемом Милевським.

-Гра кого з динамівців справляє на тебе найбільше враження?
-У кожній лінії є свої лідери, а дії Валентина Белькевича вище усіляких похвал.

-Яка твоя найулюбленіша позиція на полі?
-В “Борисфені” грав опорним півоборонцем. Отримую величезне задоволення діючи “під нападником”, роздаючи гольові передачі. В “Динамо” моє місце на полі визначать тренери. Розумію, що тут, як і в будь-якому клубі високого рівня, вітається універсалізм. Докладу всіх зусиль для завоювання місця в основному складі і не задовольнюся “відсидкою” на лаві запасних.

-Чому в новому клубі ти обрав футболку з 33-м номером?
-Обидва мої улюблені номери – 7 і 17, в яких я виступав, відповідно, в “Борисфені” і в молодіжній збірній, були зайняті. Зупинився на 33-му, який, сподіваюсь, принесе мені успіх.

-У першому колі “Динамо” перемогло “Борисфен” 3:0. Яке враження справила на тебе гра майбутніх одноклубників?
-Це була не перша наша зустріч з основним складом “Динамо”. Практично кожної зими ми проводимо товариські матчі, тому певний досвід виступів був. Дуже цікаво, коли тобі протистоять гравці рівня Белькевича, Хацкевича, Шацьких... Тільки в таких дуелях можна реально оцінити свій рівень.

-Кілька років тому в “Динамо” намагалися закріпитися бориспільці Смалько і Мельник. Не лякає їх невдалий досвід?
-Про це навіть не думаю. Мені надали шанс зіграти в одному з найсильніших клубів Європи, футболку якого мріють зодягнути мільйони як починаючих, так і професійних футболістів. Ні про що інше намагаюсь не думати, зосередившись виключно на підготовці до другої частини сезону.

-Коли відбудеться знайомство з одноклубниками?
-Президент Ігор Михайлович Суркіс сказав, що для акліматизації буде краще долучитись до тренувань 24 грудня в складі другої динамівської команди. На початку січня збереться перша команда. Не виключено, що в другій половині січня вирушу до Москви на турнір Кубок Співдружності.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер