Руй ВІТОРІЯ: «Завтрашній матч не можна назвати вирішальним для нас»

Руй ВІТОРІЯ: «Завтрашній матч не можна назвати вирішальним для нас»

- Яким буде тактичний малюнок вашої команди в завтрашній грі проти «Динамо»?

- Кожна гра – це окрема історія, окремий розділ. Не хочу оцінювати силу наших суперників по групі, адже вони різні за багатьма аспектами. Зараз ми розуміємо, що граємо не проти абиякої команди, а проти сильного суперника. Сергій Ребров уже не перший рік працює з «Динамо», за цей час у киян стабілізувався склад, тому ми з усією серйозністю ставимося до майбутнього матчу. А як усе складеться – подивимося завтра на полі.

- Один із ваших гравців сказав, що майбутній матч важливий, але не вирішальний…

- Я з ним погоджуюся в тому розумінні, що всі матчі важливі й усі в певній мірі вирішальні – не лише завтрашній. Я так само не сказав би, що це вирішальний матч для нас. Наша мета – це чвертьфінал турніру, але поки ми здобули не так багато очок. Утім, це не так важливо, адже ми прагнемо здобувати три очки в кожному наступному матчі.

- У вашому складі є кілька провідних гравців, які поки не набрали належної форми. В якому стані вони підходять до завтрашнього матчу?

- Звісно, зараз я вам не назву, хто саме вийде завтра на поле. Але з цього приводу можу сказати, що у кар'єрі гравців бувають ось такі перерви, у когось більші, у когось – менші, які мають стати певним етапом для подальшого розвитку гравця. Зрештою, всі футболісти мають однаково бути налаштованими на майбутню гру.

- Чи побачимо ми завтра Жардела та Луїзао?

- Знову ж таки, називати склад на завтрашню гру я не буду. Для нас немає основних та запасних гравців. Усі футболісти, які прилетіли до Києва, дуже важливі виконавці для нас.

- У вас два сильних воротарі. Чи гратимуть вони завтра?

- Думаю, що гратиме лише один воротар (посміхається). Загалом, у нас три воротарі, й усі мають рівні шанси. Це не залежить від якоїсь стратегії, а гратиме той, у кого кондиції будуть кращими.

- Чи була у вас можливість поговорити з Паулу Фонсекою, тренером «Шахтаря», який уже двічі протистояв «Динамо» цього сезону?

- Ні, особисто зустрітися не вдалося, але обидва матчі «Динамо» з «Шахтарем», звичайно, подивився із задоволенням. Гадаю, Паулу вдалося добре поставити гру «Шахтарю».

- Яка у вас склалася думка про чемпіонат України?

- Незважаючи на географічну віддаленість, я вважаю, що у наших чемпіонатів багато спільного – хороші команди, бувають напружені цікаві матчі. З іншого боку, не можна сказати, що обидва чемпіонати відрізняються напруженістю чи інтенсивністю.

- Уболівальники «Динамо» закликають футболістів утерти носа «Бенфіці». Як ви ставитеся до подібних висловлювань та чи готові зробити те ж саме з динамівцями?

- Цікаве запитання (замислився). Не можу сказати, що нас надзвичайно вражають чи лякають подібні речі, адже ми маємо певний досвід виступів у єврокубках.

* фото А.Куцан

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер