Ряди «Динамо» порідшали

Ряди «Динамо» порідшали
Перша допомога Тарасу Михалику

На фініші важкого футбольного року і напередодні вирішальних єврокубкових поєдинків «Динамо» втрачає гравців.

У недільному матчі проти ФК «Львів» захисник «Динамо» Тарас Михалик залишив поле лише за допомогою лікарів. Тарас, завершуючи атаку, вдарив по м'ячу, потім у виставлену ногу суперника, і, отримавши болючого удару, звалився на поле. Повернутися в гру динамівець так і не зміг. Тисячам уболівальників, які спостерігали за футбольною драмою, на стадіоні і набагато більшій телеаудіторії залишалося лише сподіватися на краще. Після обстеження стало відомо, що захисник отримав розсічення в області гомілково-стопневого суглоба і йому наклали шви. Про терміни відновлення Михалика поки говорити зарано. Все залежатиме від того, наскільки швидко мине загоєння.

У нинішньому році команді не допоможе Мілош Нінкович. В суботу на тренуванні Мілош зламав кістку на стопі. Зараз нога сербського півзахисника «взята» в гіпс. «Днями виїжджаю до Бельгії, де буде зроблена операція. - сумним голосом розповідає Нінкович. - Лікарі говорять, без хірургічного втручання відновлення затягнеться на п'ять місяців, а з ним обійдеться двома. Одного разу довелося через це пройти. Кілька років тому ця ж кістка була зламана на лівій нозі, а зараз на правій. Після операції заїду на кілька днів до Києва, а потім – до Сербії. Лікарі говорять, якщо не буде ніяких ускладнень, в січні зможу почати тренуватися. Як отримав травму? На рівному місці. Було звичайне тренування, готувався до гри з ФК «Львів». Невдало приземлився на ногу і відчув різкий біль. Відразу зрозумів, це серйозно».

За індивідуальною програмою продовжує відновлюватися Тіберіу Гіоане. Румунський півзахисник у домашньому матчі з «Порту» отримав мікротравму привідного м'яза стегна. За словами клубних лікарів, Тіберіу повернеться до тренувань до загальної групи найближчим часом. У цьому впевнений і сам футболіст: «З кожним днем відчуваю себе все краще. Відразу після гри з «Порту» ходив із труднощами. Зараз пересуваюся нормально, хоча привідний м'яз продовжує турбувати. Займаюся за індивідуальною програмою, щодня їжджу на базу, роблю спеціальні вправи. З понеділка почав повільно бігати. Продовжуватиму лікуватися і сподіваюся, що скоро зможу приєднаєтися до партнерів».

Невизначеність у Шовковського. В матчі з ФК «Львів» воротар не потрапив до заявки, спостерігаючи за грою з трибуни. Пошкодження м'яза стегна Олександр отримав під час тренування у п’ятницю. «Після консультації в клініці доктора Лінька було ухвалено рішення втриматися від тренувань в найближчий тиждень. Точніше, зараз займаюся в тренажерному залі, але «навантажую» лише м'язи верхньої частини тіла. Найближчим часом збираюся пройти обстеження, яке покаже серйозність травми. Тільки після цього зможу назвати терміни повернення на поле», - відзначив Шовковський.

Під питанням участь у кубковому поєдинку з алчевською «Сталлю» Малхаза Асатіані. «У грі з луганською «Зорею» потягнув задню поверхню стегна. Зараз самопочуття нормальне, хоча стегно не перестає турбувати. Продовжую займатися за індивідуальною програмою. Гадаю, за два або три дні зможу тренуватися нарівні з усіма, в загальній групі. Питання моєї участі в матчі в Алчевську вирішиться у вівторок», - підсумував грузинський захисник.

Побажаємо травмованим динамівцям швидкого одужання, а тим, хто в строю, ніколи не поповнювати клубний лазарет.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер