Проміняли Лігу на Кубок УЄФА

Проміняли Лігу на Кубок УЄФА

Емоції вщухли, рахунок залишився. На жаль, і в Києві, і в Роттердамі на табло висвітлювались невтішні для динамівців цифри. Тепер вихід до другого групового турніру Ліги чемпіонів доведеться відкласти як мінімум ще на рік, до наступної осені.

Біль додає факт, що за такої кількості новачків і травмованих, уперше за останні роки динамівці демонстрували доволі змістовий футбол і мали всі шанси на вихід з групи. У вівторок кияни особисто подарували путівку “Ньюкаслу”, програвши “Ювентусу” і з сьома очками залишившись на третьому місці.

У Києві ми стали свідками звичної картини гри нинішнього “Динамо” – широкі, розмашисті атаки, велика кількість прострілів і… незадовільна реалізація голових моментів. Ще в першому таймі Шацьких, Діого та Белькевич могли практично зняти питання відносно переможця матчу, але воротар Кліменті, штанга та неточність форвардів дозволили суперникам зберегти ворота “сухими”.

У суперника можна виокремити активність Олівери, кілька ударів Дзамбротти і Саласа, а також постріл у поперечину Фрезі. Чогось більшого надійні оборонці Гіоане, Гавранчич, Хацкевич та Дмитрулін суперникам не дозволяли робити. За статистичними розкладками перший тайм був за “Динамо”. Але знов на шляху була не витримуюча критики реалізація гольових моментів.

Другий тайм став справжньою драмою з нещасливою розв’язкою для підопічних Михайличенко. Знов з перших хвилин масовані атаки і гол на 50-й хвилині. Після чудової передачі Гавранчича з глибини поля, Шацьких підхопив м’яч і з гострого кута пробив по воротам. Кіменті. Антоніо вдалося лише зачепити м’яч і той неквапливо закотився у ворота італійців – 1:0.

Після забитого гола динамівці дещо розслабились, за що й отримали гол. Дзамбротта прострілює в штрафну, Дмитрулін не дотягається до м’яча і зашилившийся на одинці Салас з 8-ми метрів влучно б’є в кут…

Дивлячись на безпорадність “Динамо” Михайличенко вводить свіжі сили. Замість втомившогося Хацкевича на поле виходить Лєко. І не встиг Йєрко як слід відчути гру - динамівці вже були в ролі доганяючих. Салайєта увійшов у штрафну з правого флангу і потужно пробив у ближню дев’ятку. Рева лише безпорадно підняв руки вгору… У залишившися хвилини кияни доклали титанічних зусиль для зрівняння рахунку. Лише Лєко мав принаймні дві чудові нагоди для взяття воріт, але надійно діяв Кіменті.

Новини з Роттердаму були невтішними – “Фейєноорд” програв “Ньюкаслу” 2:3 і англійці, випередивши на два очки “Динамо”, посівши почесне друге місце завоювали путівку до другого групового турніру Ліги чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер