Самим зіграти, на «Барселону» подивитися

Самим зіграти, на «Барселону» подивитися

У січні погода на південному узбережжі Іспанії мінлива, у чому на собі переконалися динамівці Києва. У понеділок, у перший день перебування команди на зборі, моросив дощ, із моря дув поривчастий вітер. «Оце містечко обрали, краще б кудись на південь», – між собою перемовлялися футболісти. Бачачи незадоволені обличчя, організатор збору Кристіан Маховські розпливався в усмішці: «Не хвилюйтеся, хлопці, все буде добре». І як у воду дивився, точніше, знав прогноз погоди на найближчі дні. Вже наступного ранку виглянуло сонце, умови для роботи стали просто ідеальними.

Щодня у розкладі команди два тренування. Ранкове заняття переважно присвячене відпрацюванню тактичних побудов, тоді як увечері йдуть ігрові вправи. Саме вони найбільш улюблені у футболістів, довгоочікувані двосторонки проходять у гострій боротьбі, навіть тут ніхто не хоче поступатися. Воно й зрозуміло: як зарекомендуєш себе на зборах, так часто й будеш грати у складі протягом сезону. Кульмінацією тренування стали шість міні-поєдинків на полі вдвічі меншому натурального. Тренери розділили футболістів на три команди. У складі «червоних» вийшли Бойко, Лухтанов, Макаренко, Вукоєвич, Алієв, Ярмоленко, Бертольйо, Ідейє, «зелених» Шовковський, Алмейда, Буяльський, Рибалка, Аруна, Корреа, Мілевський, Ескобар, «синіх» Коваль, Хачеріді, Данило Сильва , Ребров, Гармаш, Нінкович, Дуду, Мехмеді. Що цікаво, із шести поєдинків п’ять завершилися внічию. Лише в одному – між «синіми» та «зеленими» – визначився сильніший. Перемогу «синім» приніс красивий удар Гармаша. В інших іграх, де були забиті м’ячі, відзначилися Алієв та Ескобар, Ідейє та Аруна, Ярмоленко та Нінкович.

Під час ігрових серій окремо від загальної групи працюють Гусєв, Шевченко та Попов. «Курс моєї реабілітації добігає кінця, – розповів Горан Попов. – Розминку проводжу разом з усіма, беру участь у заняттях із тактики, а от від гри поки утримуюся. Вінченцо Пінколіні каже, що наступної середи чи четверга всі обмеження з мене будуть зняті». До слова, Горан виявився досить сміливим хлопцем, 19 січня у Хрещення Господнє вирішивши скупатися в Середземному морі. Не стали на заваді цьому невеликий шторм та холодна вода, близько 14-15 градусів. Також підтримав християнську традицію тренерський штаб на чолі із Юрієм Сьоміним.

У неділю запланований перший контрольний матч «Динамо» у 2012 році. Суперник відомий – швейцарський «Янг Бойз». Зустріч відбудеться на центральному стадіоні Марбельї, початок о 14:30 (час київський). До слова, після її завершення футбольний день для гравців та тренерів не закінчиться. Увечері в Малазі пройде матч чемпіонату Іспанії «Малага» – «Барселона», який хочуть відвідати багато динамівців. Зараз вирішуються організаційні питання поїздки.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер