Санкт-Петербург зустрів «Динамо-2» морозом

Санкт-Петербург зустрів «Динамо-2» морозом

У п’ятницю після обіду літак із делегацією «Динамо-2» на борту приземлився в аеропорту Санкт-Петербургу «Пулково». У місті на Неві стояла похмура та морозна погода, -5 градусів, але після київської плюсової температури холод відчувався. А на завтра й узагалі обіцяють -8-12. Пройшовши необхідні формальності, митний та паспортний контроль, команда Андрія Гусина, щулячись від вітру, попрямувала до автобусу, який чекав біля виходу з аеропорту. Зупинилися динамівці в готелі «Пулковська», який знаходиться недалеко від СКК «Петербурзький», де хлопцям доведеться провести всі свої матчі на Кубку Співдружності.

У складі команди сталися кадрові зміни. На турнір не поїхав нападник Сергій Шевчук, якого у дисциплінарних цілях було залишено в Києві. Замість нього до заявки внесено Михайла Малина.

У цілому, настрій у хлопців хороший. «Нудьгувати їм не доведеться, – пообіцяв Андрій Гусин. – Уранці ми провели тренування в Києві, тому в Петербурзі на сьогодні та завтра жодних занять не заплановано».

А ось 17-го січня, коли в групі D неігровий день, хлопці проведуть тренування, його місце зараз уточнюється. Окрім цього, тренерський штаб підготував серйозну програму відновлювальних заходів, тому вільного часу у хлопців буде зовсім небагато.

Нагадаємо, що свій перший матч на Кубку Співдружності наша команда проведе в суботу, 15-го січня, проти фінського ХІКа. Початок о 14.00 (час київський).

- Це хороша команда, чемпіон Фінляндії, – поділився думкою про суперника фінський півзахисник основного складу «Динамо» Роман Єременко. – Хлопці вже другий чи третій рік виграють чемпіонство, це говорить про стабільність. Я дивився кілька їхніх ігор, і можу сказати, що ХІК справляє враження. Мій батько – тренер однієї з команд вищої ліги Фінляндії, тому мимоволі стежу за тим, що відбувається в місцевому чемпіонаті. У цій команді в мене багато знайомих, там товариш грає. Знаю, що гравці сильні індивідуально. Але нічого надприродного. У них лише нещодавно розпочався сезон, тому зараз, напевно, не в найкращому стані. Вважаю, у «Динамо-2» є шанси виграти. Я давно не бачив як грає команда, але за рахунок швидкості вони можуть перевершити суперника, тим паче, у них зараз новий тренер – Андрій Гусин. Гадаю, його досвід принесе багато користі команді.

Було цікаво дізнатися, що думає про найближчого суперника сам Андрій Гусин:

«У нас поки немає відео ігор цієї команди, тому важко судити про суперника. Ми не знаємо, чого від нього чекати. У цьому головна проблема. Ставку будемо робити на власну гру та те, що в нас добре виходить. Напевно, кожен із 16-ти тренерів скаже, що перемога в зимовому турнірі не є для нього пріоритетним завданням. Але будь-яка перемога – це позитивні емоції, вони особливо важливі для нашого молодого колективу. Зрозуміло, що багато команд, як і ми, не буде в оптимальних кондиціях. Але певна готовність та ігрові зв’язки після двох тижнів роботи вже простежуються. Будемо сподіватися, що у фізичному плані хлопці витягнуть, хоча це й непросто. В першу чергу, цікавить гра в атаці, тому що в нас поки не все виходить, як хотілося б. Сподіваюся, ми виправимо ситуацію, в матчах із сильними суперниками хлопці відчують, що таке голевий момент, і як за нього потрібно чіплятися.

 

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер