»Сараєво» - «Динамо». Перед матчем

»Сараєво» - «Динамо». Перед матчем

Рівно дві доби перебуватиме делегація «Динамо» в столиці Боснії Сараєво. У вівторок вдень команда розташувалась в одному із кращих готелів міста «Ексклюзив» та після двогодинного відпочинку вирушила на стадіон імені Асіма Ферхатовича провести останнє перед матчем із «Сараєво» тренування.

Центральна спортивна арена Сараєво, яка раніше носила назву «Кошево» на честь однойменного району, є одним із визначних місць міста. Розташований між двома невисокими горами, світовій громадськості спорткомплекс відомий ще за 1984 роком, коли на ньому пройшла церемонія закриття та відкриття зимових Олімпійських ігор. До слова, за останні півтора місяці динамівці побували в трьох столицях «білих» олімпіад. Спочатку в австрійському Інсбруці, де проводили підготовчі збори, потім виїхали на товариський матч із ОФІ до німецького Гармиш-Партенкірхені і, наостанок, Сараєво.

Сліди воєнних дій у Сараєво на початку та середини 90-х років помітні і по сьогоднішній день. Миротворчі сили ООН патрулюють вулиці міста, охороняють важливі об’єкти і є запорукою спокою в одній із найгарячіших точок Балканського півострова.

Стадіон імені Асіма Ферхатовича (названий на честь легендарного нападаючого «Сараєао» 50-60-х років минулого століття), який у народі іменують просто «Олімпійський», знаходиться у північній частині міста. Десять років тому в цьому районі проходила війна, результати якої помітні за зруйнованими будинкам та воронках уздовж доріг. Під стать невідбудованій вулиці і стадіон Ферхатовича. Декілька років тому пройшла реконструкція арени, після якої на трибунах з’явились пластикові сидіння та були відремонтовані підтрибунні приміщення. На жаль, руки будівельників не дійшли до табло, освітлювальних веж, дихаючого на ладан олімпійського факелу… Зараз місткість стадіону становить трохи більше 35 тисяч глядачів.

Тренер «Сараєво» Хусреф Мусемич на передматчевій прес-конференції зауважив, що вихід до третьої кваліфікації Ліги чемпіонів уже само по собі успіх. Клуб із більше ніж скромними за європейськими мірками фінансами у попередніх двох раундах обіграв чемпіона Мальти «Марсашлокк» та другу команду Бельгії «Генк». Успішні виступи «Сараєво» в центрі уваги місцевої преси. Тренування «Динамо» та прес-конференцію Анатолія Дем’яненка висвітлювали сім телегруп та не менше двох десятків газетярів. За словами одного із наближених до клубу журналістів, квитки на матч розкуповуються повним ходом. Очікується аншлаг.

Нагадаємо, що матч «Сараєво» - «Динамо» відбудеться в середу, 15 серпня. Початок о 21.00. Телетрансляцію зустрічі дивіться на телеканалі СТБ, он-лайн коментар читайте на www.fcdynamo.kiev.ua

Орієнтований склад "Динамо" (версія www.fcdynamo.kiev.ua): Шовковський, Маркович, Діакате, Гавранчич, Несмачний, Михалик, Корреа, Гусєв, Ребров, Майкл, Клебер

Головним арбітром зустрічі призначений 34-річний Алон Єфет, асистенти Шмуель Штейф і Данні Красіков. Четвертий арбітр Шай Шитрит. Уся бригада рефері представлена Ізраїлем.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер