Збірна Михайличенка стартує з перемоги

Збірна Михайличенка стартує з перемоги
Андрій Шевченко

Сьогодні збірна України провела дебютний матч в рамках відбіркової кампанії до чемпіонату світу 2010 року. Суперником підопічних Олексія Михайличенка виступила збірна Білорусі.

До складу збірної Білорусі було викликано багато футболістів, які не з чуток знайомі з українським чемпіонатом. Володимир Коритько є лідером одеського «Чорноморця», Микола Кашевський нещодавно змінив криворізький «Кривбас» на маріупольський «Іллічівець», а Сергій Корніленко буквально тиждень тому перейшов з «Дніпра» до російської «Томі». Тому в головного тренера білорусів, німця Бернда Штанге, вистачало порадників про гру збірної України в цілому і кожного виконавця окремо.

Бернд Штанге випустив той же склад, який зіграв унічию з Аргентиною в останньому товариському матчі в Мінську. В збірній України з перших хвилин на поле вийшли двоє динамівців: Тарас Михалик зайняв звичне місце в центрі захисту, а Артем Мілевський – в нападі.

Треба віддати належне гостям, вони не стали закриватися в своєму штрафному майданчику і відбиватися від атак збірною України. Білоруси прагнули більше контролювати м'яча й позбавляли господарів можливості довго розігрувати м'яча на своїй половині поля. Також наші північні сусіди намагалися при нагоді турбувати Андрія П’ятова. Один з дальніх ударів у виконанні Александра Глєба цілком міг закінчитися для нашої команди плачевно, але П’ятов в останню мить зміг плечем відбити підступний удар півзахисника іспанської «Барселони».

Випади збірної України переважно закінчувалися на підступах до штрафного майданчика білорусів, а дальні удари летіли прямо в руки воротарю. Один момент заслуговує на особливу увагу, коли Максим Каліниченко пробивав зльоту метрів із 15-ти, але м'яч намертво був забраний Жевновим.

У другому таймі в збірній України дебютував півзахисник «Динамо» Олександр Алієв. Олександр звично активно діяв по всьому периметру поля, пробивав із перспективних позицій, але м'яч наполегливо не летів у ворота. На 72-й хвилині Алієв, обігравшись з Назаренком, увірвався до штрафного майданчика й, опинившись під гострим кутом, зважився на удар – Жевнов зреагував на удар у ближньому куті.

Здавалося, що дебютний матч на офіційному рівні для Олексія Михайличенка закінчиться з нічийним результатом. Але наприкінці останньої доданої хвилини один з білоруських гравців зіграв рукою в своєму штрафному майданчику, і суддя без коливань вказав на «точку». До 11-метрової позначки підійшов Андрій Шевченко й увпевнено розвів м'яча і воротаря по різних кутах.

Таким чином, збірна України стартувала у відбірковому турнірі до чемпіонату світу з перемоги. Гра нашої збірної залишила багато питань, але, як говориться, гра забувається, а результат залишається. А вже через чотири дні на нашу команду чекає непростий поєдинок у столиці Казахстану – Алма-Аті.

Україна – Білорусь – 1:0 (0:0)

6 вересня, Львів, стадіон «Україна»

Україна: П’ятов, Тимощук – кап, Ярмаш, Русол, Каліниченко (Алієв, 46), Воронін (Селезньов, 60), Шевчук, Мілевський (Шевченко, 73), Кравченко, Михалик, Назаренко.

Білорусь: Жевнов, Кульчий, Филипенко, Омельянчук, Коритько (Чухлєй, 69), Булига (В. Глєб, 70), Страханович, А. Глєб – кап, Кутузов, Путіло (Павлов, 79), Верховцов.

Гол: Шевченко (90+4, з пенальті).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер