Збірна Нігерії кваліфікувалася на Кубок світу!

Юссуф вітає Мартінса

У суботу національні збірні різних країн світу провели офіційні та товариські матчі. Семеро гравців «Динамо» зіграли в поєдинку плей-оф кваліфікації Кубка світу Греція – Україна (0:0). Ще четверо захищали кольори інших національних збірних, і всі здобули перемоги!

Драматична боротьба розгорнулася в другій групі африканської зони. Збірна Нігерії у впертій боротьбі на виїзді перемогла Кенію 3:2. Упродовж зустрічі команда Айїли Юссуфа, який вийшов на поле на 32-й хвилині, програвала, проте в другому таймі два м’ячі Мартінса та один Якубу повністю змінили співвідношення сил на полі. А вихід до фінальної частини Кубка світу Нігерії принесла сенсаційна перемога Мозамбіка над Тунісом (1:0). Таким чином, набравши 12 очок, на одне більше, ніж у Туніса, Нігерія з першого місця в групі здобула поїздку до ПАР наступним літом.

Збірна Сербії, місце в основному складі якої наполегливо намагається заслужити Мілош Нінкович, яка ще минулого місяця оформила поїздку на Кубок світу-2010, провела контрольний поєдинок із Північною Ірландією. У Белфасті балканці завдяки точному удару Лазовича перемогли 1:0. Нінкович вийшов на поле у другому таймі.

Цілком правильно вчинив наставник збірної Румунії Разван Луческу, випустивши на 51-й хвилині, у виїзному поєдинку з Польщею, на поле Тіберіу Гіоане. Вже через вісім хвилин динамівський півзахисник віддав результативну передачу на Нікулає, який відкрив рахунок у матчі. Як виявилося, цей гол став єдиним у матчі й тим самим приніс перемогу румунській збірній.

Розчарована невдачею у кваліфікації Кубка світу, збірна Хорватії відігралася на Ліхтенштейні – 5:0. Вже до 48-ї хвилини «клітчасті» вели з перевагою у п’ять м’ячів – по два рази відзначилися Білич та Едуардо, одного разу Срна. Огнєн Вукоєвич вийшов на поле у стартовому складі, та був замінений на 65-й хвилині.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер