Збірна Україна (U-21): два матчі різними складами

Збірна Україна (U-21): два матчі різними складами

В неділю наставник молодіжної збірної України Павло Яковенко зібрав команду на базі для підготовки до товариських матчів з командами Сербії та Північної Ірландії, які відбудуться 27-го і 31-го березня відповідно. Відзначимо, що до списку з 30 футболістів, які були викликані для підготовки до майбутніх поєдинків, включено вісім динамівців: воротарі Олександр Рибка і Артем Кичак, захисники Андрій Сахневич, Євген Новак і Вадим Родіна, півзахисник Микола Морозюк, нападники Роман Зозуля та Андрій Ярмоленко. До речі, Кичак і Новак до лав молодіжної збірної запрошені вперше.

На прес-конференції Павло Олександрович розповів про плани підготовки команди до контрольних поєдинків, а гравці поспілкувалися з журналістами перед початком відкритого тренування.

Павло ЯКОВЕНКО, тренер молодіжної збірної України:

- Сьогодні наша збірна зібралася не в повному складі, частина гравців приєднається завтра. Всіх футболістів ми розділимо на два склади: одна група поїде до Сербії, де проведе товариський матч із старшими на два роки хлопцями, а друга – до Північної Ірландії, де зустрінеться зі своїми однолітками. Склади ми спробуємо зробити рівноцінними, щоб усі футболісти отримали ігрову практику.

- Ви вже сформували кістяк збірної, яка братиме участь у відбіркових матчах до Євро-2011?

- Незважаючи на те, що до офіційних ігор ще багато часу, після найближчих матчів ми вже не будемо збиратися. Тому, гадаю, після нинішнього збору в нас буде повна визначеність зі складом.

Андрій САХНЕВИЧ, захисник молодіжної збірної України:

- Проти якої з команд я буду грати, поки не відомо. Для мене головне, що отримав виклик до збірної, а проти кого виходити на поле – не має великого значення. Я хочу грати, і прагнутиму показати свої найкращі якості. Чув, що серби на два роки старші за нас, так само, як і те, що вони – учасники фінальної частини чемпіонату Європи. Мені доводилося дивитися кілька ігор за їхньої участі, й можу сказати, що це дуже хороша команда. В принципі, можна грати проти будь-якого суперника, ми не думаємо про те, як гратимуть вони. Головне нам показати свою найкращу гру.

Вадим РОДІНА, захисник молодіжної збірної України:

- План тренувань перед майбутніми товариськими матчами вже складений. Поки не всі хлопці прибули до розташування збірної, в повному складі команда збереться в понеділок. В іграх ми налаштовуємося тільки на перемогу. Суперників поки не вивчали, гадаю, зробимо це на найближчих теоретичних заняттях. У будь-якому випадку, буде цікаво зіграти з учасником чемпіонату Європи, перевірити свої сили. Оскільки це наш останній збір перед відбірковими матчами до Євро-2011, спробуємо зробити все, щоб збірна показала себе з найкращого боку. Чи готовий зіграти в обох матчах? Звичайно, якщо тренер на мене розраховує.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер