Збірна України: два рівні тайми і вдала заміна

Збірна України: два рівні тайми і вдала заміна

Збірна України матчем із Румунією стартувала у традиційному лютневому турнірі на Кіпрі. З перших хвилин Юрій Калитвинцев випустив двох динамівців – Олега Гусєва та Артема Мілевського. Після години гри до них приєдналися Андрій Ярмоленко та Артем Кравець. До речі, для Кравця звітний матч став першим у футболці національної збірної. Наші привітання! А на останній хвилині зустрічі, коли все йшло до нічийного результату, місце у воротах зайняв Олександр Шовковський.

Перші півгодини гри пройшли за територіальної переваги українців. На 23-й хвилині класним ударом зі штрафного рахунок відкрив Ракицький. Провівши ще кілька атак, перевагу було подвоєно. Степаненко, Гусєв і Девич розіграли класну комбінацію, в результаті м’яч потрапив до Мілевського, який був влучним! 2:0, – це вже серйозно! Ось тут би продовжити, дотиснути румунів. На жаль, не вдалося.

На 33-й та 43-й хвилинах Дан Алекса скористався з помилок захисників і зрівняв рахунок. Ще до перерви вивести Україну вперед міг Девич, але м’яч після його удару влучив у поперечину. Друга половина зустрічі пройшла не так яскраво. Небезпечні моменти біля обох воріт можна було полічити на пальцях. Усе йшло до серії пенальті, на яку Юрій Калитвинцев передбачливо випустив Шовковського. І, як виявилося, не помилився. Олександр відбив удари Зіку та Паппа, а його партнери впевнено довели справу до перемоги.

У середу, 9 лютого, збірна України у фіналі турніру зустрінеться зі Швецією.

Україна – Румунія – 2:2 (2:2).

Україна:
П’ятов (Шовковський, 90+3), Федорів, Чигринський, Ракицький, Степаненко (Ротань, 61), Тимощук, Коноплянка (Ярмоленко, 61), Алієв (Кравець, 66), Гусєв, Девич (Морозюк, 46), Мілевський.

Румунія: Пантілімон, Мафтей, Гардош, Папп, Рац, Роман (Ілліє, 56), Алекса, Мурешан (Апостол, 77), Дяк, Сбурля (Ганя, 67), Букур (Зіку, 55).

Голи: Ракицький (23), Мілевський (31) – Алекса (33, 43).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер