Збірна України: на горизонті – болгари та естонці

Збірна України: на горизонті – болгари та естонці

У понеділок відразу вісім динамівців вирушили до розташування національної збірної України для підготовки до двох товариських матчів. Нагадаємо, що 7-го жовтня в Києві підопічні Олега Блохіна зіграють з Болгарією, а 11-го в Таллінні з Естонією. Давши старт збору, наставник «синьо-жовтих» відповів на питання журналістів у рамках прес-конференції:

- У вас два новачки – Селін та Гармаш. Чи розраховуєте ви на них?

- Якщо ми їх викликали, очевидно, вони будуть грати. Де ж їх ще перевіряти, якщо не в таких матчах?

- Як можете оцінити найближчого суперника збірної – команду Болгарії?

- У збірної Болгарії сталися зміни, у них змінився головний тренер, який викликав шістьох-сімох гравців «молодіжки». Вийти з групи в них майже немає шансів, тому вони будуть перевіряти гравців. Для нас же на цьому етапі вже важливий результат. Програти стільки матчів – це занадто! Добре, що ми граємо в Києві, два поєдинки на виїзді погано позначилися б на команді. Що стосується сили суперника – Болгарія вище нас за рейтингом. Якщо зіграємо так, як із Уругваєм, проблем буде менше, а якщо так, як із чехами, – це неподобство!

- За які заслуги ви запросили Гармаша?

- Він грав на молодіжному чемпіонаті Європи, і я бачу в ньому перспективу. Збірна не може жити минулим. На цій позиції також дивимося Степаненка… У Дениса є одна проблема – емоції. Сьогодні в нас відбулася з ним розмова. Якщо він усе зрозуміє, буде блискуче грати. Інакше він може просто завершити кар'єру, адже жоден тренер не буде терпіти картки на третій хвилині й висловлювання на адресу судді. Але зазначу, що як гравець, за своїм мисленням, Гармаш мені подобається.

- На зборі через травму не буде Хачеріді…

- Так, до речі, з ним я теж хотів поговорити з приводу емоційності. У мене складається таке враження, що якщо він встав із потрібної ноги – зіграє відмінно, якщо не з тієї – будуть проблеми. Якщо він не дослухається до тренерів, йому буде важко грати у футбол.

- Напередодні Шевченко брав участь у чемпіонаті України з гольфу. А ви захоплюєтеся цим видом спорту?

- Я – ні. Але ми його привітали з віце-чемпіонством. А преміальні він має занести (сміх у залі).

* * *

Перед початком тренування Андрій Шевченко розповів про значення відкриття НСК «Олімпійський»:

- Для Києва відкриття такої арени – великий плюс. Стадіон можна використати не лише для футбольних матчів, але й концертів, прес-конференцій і т.д. У мене пов'язані з ним великі перемоги – над «Реалом», «Барселоною», тріумфи збірної України, всілякі матчі… Це історія футболу України.

* * *

А Андрій Ярмоленко пообіцяв реабілітуватися за поразку в матчі зі збірною Чехії:

- До збірної футболісти завжди приїжджають із гарним настроєм, намагаючись не думати про клубні справи. Про останню поразку з чехами, звичайно, хочеться скоріше забути, але в той же час, є бажання реабілітуватися перед уболівальниками. Добре, що гру з болгарами перенесли до Києва, адже вдома завжди приємніше грати, ніж на виїзді. Не знаю, які завдання ставлять перед собою болгари, але нам потрібно показувати свою гру.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер