Збірна України: на Кіпрі знову перші

Збірна України: на Кіпрі знову перші

У середу національна та молодіжна збірні України провели контрольні матчі. В основний час обох поєдинків була зафіксована нічия – 1:1.

На Кіпрі відбувся фінал турніру Cyprus Cup, в якому зустрілися національні команди України та Швеції. Юрій Калитвинцев, як і передбачалося, майже повністю змінив склад у порівнянні з учорашньою зустріччю з Румунією. У стартовому складі вийшли четверо динамівців – воротар Олександр Шовковський (із капітанською пов’язкою), захисник Тарас Михалик, нападники Андрій Ярмоленко та Артем Кравець. Окрім Ярмоленка, якого було замінено на 63-й хвилині, інші провели на полі весь матч.

Уже на 7-й хвилині шведи повели в рахунку. Проти потужного удару Елмандера з 20-ти метрів прямо в «дев’ятку» у Шовковського аргументів не знайшлося. Однак загалом воротар провів гру майже бездоганно, відбив кілька небезпечних ударів, а після завершення матчу в черговий раз підтвердив високий клас у серії пенальті. На 20-й хвилині українці зрівняли рахунок. Девич вийшов віч-на-віч із воротарем, був збитий у штрафному майданчику, за що хвилиною пізніше покарав суперника влучним ударом із 11-метрової позначки.

Друга половина зустрічі пройшла за рівної боротьби, підсумковий рахунок 1:1 відображає співвідношення сил на полі. У серії післяматчевих пенальті знову на висоті виявилися гравці нашої збірної. Із шести ударів українці реалізували п’ять, а шведи лише чотири. Другий рік поспіль Україна перемагає в Cyprus Cup!

Україна – Швеція – 1:1 (по пенальті – 5:4).

Україна:
Шовковський, Романчук, Федецький, Кучер, Михалик, Степаненко (Тимощук, 81), Ротань, Олійник (Морозюк, 73), Девич (Коноплянка, 46), Ярмоленко (Алієв, 63), Кравець.

Голи: Девич (20, з пенальті) – Елмандер (7).

* * *

У рамках підготовки до фінального турніру чемпіонату Європи, який пройде в червні цього року в Данії, молодіжна збірна України провела контрольний матч із ще одним учасником Євро – Швейцарією. В середині першого тайму команди обмінялися забитими м’ячами. Спочатку Емегара вивів «червоно-білих» уперед, а трохи пізніше Путівцев відновив рівновагу. У другому таймі підопічні Павла Яковенка володіли перевагою, але численні моменти реалізувати не спромоглися.

Із гравців «Динамо» весь другий тайм провів нападник Роман Зозуля, Денис Бойко захищав ворота із 46-ї до 70-ої хвилину, а Денис Гармаш вийшов на поле на 51-й хвилині.

Україна – Швейцарія – 1:1 (1:1).

Україна:
Каніболоцький (Бойко, 46, Непогодов, 70), Бутко, Селін, Кривцов, Путівцев (Курилов, 88), Пашаєв, Чеснаков, Голодюк (Федорчук, 88), Лугачов (Гармаш, 51), Васин (Зозуля, 46), Лисенко (Білий, 70).

Голи: Путівцев (35) - Емегера (20).

Після завершення матчів гравці «Динамо» повернулися до Іспанії, де продовжать підготовку до другої частини сезону.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер