Збірна України: нічия з віце-чемпіонами світу

Збірна України: нічия з віце-чемпіонами світу

Національна збірна України провела в Донецьку, на стадіоні «Донбас Арена», товариський матч проти віце-чемпіонів світу – голландців.

Із трьох викликаних до розташування національної команди футболістів «Динамо» місце у стартовому складі знайшлося лише для Андрія Шевченка, який виконував функції капітана. Артем Мілевський з’явився на полі відразу ж після перерви, а Тарас Михалик провів увесь поєдинок на лаві запасних.

У першому таймі на полі велася рівна боротьба. Підопічні Мирона Маркевича намагалися довго розігрувати м’яча, намагаючись знайти шляхи до воріт опонента. «Помаранчеві», незважаючи на те, що виступали фактично резервним складом, також не відсиджувалися біля своїх воріт, нагнітаючи обстановку на чужій половині поля.

Усе найцікавіше команди приберегли на середину другого тайму. Відкрити рахунок пощастило гостям. Саме «пощастило» – Янссен ударом з-за меж штрафного майданчика струсонув поперечину, м’яч транзитом від спини П’ятова відскочив у поле, де його очікував абсолютно самотній Ленс. «Жовто-сині» з відповіддю не забарилися, і вже в наступній атаці відігралися. Алієв отримав можливість пробити зі штрафного метрів із 27-ми, і блискуче з неї скористався, спрямувавши м’яча в кут воріт – воротар, незважаючи на відчайдушний стрибок, виявився безсилим.

За хвилини, що залишилися, українці спробували все ж вирвати перемогу. Непогано навішував зі штрафного Алієв, активно діяв у лінії атаки Мілевський, перспективну атаку «запоров» Коноплянка... Втім, підсумкова бойова нічия стала справедливим підсумком поєдинку. Наступний товариський поєдинок у збірної України запланований на 4 вересня, коли команда Мирона Маркевича завітає в гості до Польщі.

Україна – Голландія – 1:1 (0:0).

Україна:
П’ятов, Федецький (Олійник, 77; Чеберячко, 90+1), Чигринський, Ракицький, Романчук, Тимощук, Алієв, Коноплянка, Ротань (Кобін, 35), Шевченко (Селезньов, 57), Воронін (Мілевський, 46).

Голландія: Ворм, Аніта (Пітерс, 46), Влаар, Брума (Лоовенс, 84), Емануельсон, Марселліс, Янссен, Брама (Мадуро, 46), де Йонг (Фер, 63), ван Вольсвінкель (Беєренс, 70), Ленс.

Голи: Алієв (75) – Ленс (73).

Попереджені: Ракицький (7), Тимощук (58).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Фото – ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер