Збірна України – перші дні підготовки

Збірна України – перші дні підготовки

Національна збірна України, яка готується до фінальної частини Євро-2012, у понеділок запросила журналістів на День відкритих дверей. Наша команда під керівництвом Олега Блохіна 1-го та 6-го травня проведе товариські матчі проти Узбекистану та Франції. Перший поєдинок відбудеться в Києві, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, а другий – в Донецьку, на «Донбас-Арені». У цих поєдинках Олег Блохін розраховує і на п’ятьох динамівців: воротаря Максима Коваля, захисника Євгена Хачеріді, півзахисника Олега Гусєва, нападників Андрія Шевченка та Артема Мілевського.

Перш, ніж журналісти змогли постежити за тренуванням, головний тренер провів прес-конференцію, на якій повідомив, що всі футболісти прибули до розташування збірної (за винятком Максима Коваля, який мав приєднатися до команди в понеділок увечері), і розпочали роботу. Тренувальний табір залишив Андрій Русол, який отримав на одному з тренувань травму, – подвійний перелом руки:

- Є невеликі проблеми у Девича, але, гадаю, до матчу з Узбекистаном із ним усе буде гаразд, – запевнив Олег Блохін.

- Прокоментуйте рішення не викликати на збір воротаря «Динамо» Олександра Шовковського.


- Не розумію, чому ви піднімаєте це питання. Просто мій вибір на поточний збір – Дикань, П’ятов та Коваль. Що тут обговорювати? Якщо говорити конкретно по Шовковському, то Саша, по-перше, віковий футболіст, а, по-друге, у нього цього сезону була серйозна травма. Тому я вирішив його на збір не викликати. Усе дуже просто.

- Вам сподобалися дії оборони «Шахтаря» в матчі з «Барселоною». Чи значить це, що в поєдинку з Узбекистаном захист збірної України буде складено з «гірників»?

- Мені сподобалася не лише гра оборони «Шахтаря» в матчі з «Барселоною», але і гра оборони «Динамо» в поєдинку з «Манчестер Сіті». На прикладі цих зустрічей ми показували хлопцям, що хорошого можна взяти з дій киян та донеччан в обороні.

Цікаво, що у збірній з’явився ще один динамівець – тренерський штаб поповнив тренер із фізпідготовки Вінченцо Пінколіні. Пробігши кілька разів навколо поля на початку тренування, футболісти надійшли до розпорядження італійця, під керівництвом якого виконали розминку.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- На тренуваннях під керівництвом Олега Блохіна особливо нічого не змінилося: панує хороша, приємна атмосфера, всім цікаво працювати. Важливу роль грають і фізичні кондиції. Зараз у нас багато роботи з м’ячем, навіть бігової. Тому, гадаю, ми будемо добре готові.

- Тренер сказав, що деякі футболісти навіть рота не відкривають під час тренувань. Із чим це пов’язано?

- Гадаю, рот відкривати не обов’язково. Потрібно працювати й виконувати те, що від нас вимагають.

- Олег Володимирович більш жорсткий тренер, аніж Юрій Калитвинцев?

- Він – нормальна, адекватна людина, знає чого хоче і каже про це.

- Як «Динамо» збирається випереджати «Шахтар» у наступному сезоні?


- Головне, не втрачати очок, як це було в першій половині сезону. У нас завжди так виходить: або вони втрачають, або ми. Не хотів би зараз згадувати клубні справи.

- Чи вдалося відволіктися від Кубка України й перелаштуватися на збірну?

- Поразка була справді важкою. Але зараз ми з хлопцями з «Шахтаря» вже жартуємо з цього приводу. Іноді під час виконання якихось вправ нас поділяють: «Шахтар» проти «Динамо». Але це вже перетворилося на позитивні емоції й жарти.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Як зустріли Олега Блохіна старожили збірної?


- Дуже добре. У нас залишилися приємні спогади про чемпіонат світу. Стосунки залишилися хороші, оскільки ми завжди підтримували зв’язок.

- Чи помітили ви якісь нововведення від Олега Блохіна?


- Новинки, звичайно, будуть, час іде вперед. Ми маємо прогресувати. Олег Володимирович, як завжди, з величезним бажанням, зі своєю впевненістю, чітко провів перший день, дав усім установку. У команді відразу ж утворилася позитивна атмосфера. Також тренер сказав, що незалежно від віку й кількості проведених матчів за збірну, у кожного буде шанс проявити себе. Якщо людина скористається ним, для нього завжди знайдеться місце в основному складі.

- Що ви можете сказати про суперників, з якими доведеться зустрітися 1-го та 6-го червня?

- Про Францію говорити немає сенсу, це одна з провідних збірних Європи. Із приходом нового тренера вона дуже сильно змінилася. Але це не має значення – нам варто звертати більше уваги на свою гру. Найважливіше – як ми будемо готуватися і грати.

- Наскільки принципово виграти в цих матчах?

- Дуже важливо, але також потрібно показувати хорошу гру, потихеньку стабілізувати склад і награвати футболістів, які за рік будуть представляти країну на Євро-2012.

- Ви вірите, що Україна може виграти Євро-2012? Вірите у «фарт Блохіна»?

- Я не вірю у «фарт Блохіна», але вірю в його тренерський талант і наш тренерський штаб. Ще я вірю в талант українських футболістів.

- Як ви себе почуваєте наприкінці сезону, немає бажання поїхати відпочити?

- Мені потрібно весь час перебувати в русі. Для мене тиждень відпочинку ще піде на користь, а ось два – вже сумніваюся (сміється). Потрібно себе готувати зараз: попереду важкий сезон, увесь наступний рік для нас буде дуже важливим.

- За кого вболівали у фіналі Ліги чемпіонів?

- За «Барселону». Дуже сподобався фінал, особливо другий тайм. Команда показала просто блискучий футбол.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер