Збірна України: проти Швеції – з двома динамівцями

Збірна України: проти Швеції – з двома динамівцями

Напередодні матчу зі Швецією національна збірна України провела відкрите тренування на базі в Кончі-Заспі. Перед його початком головний тренер Олег БЛОХІН розповів про стан справ у команді:

- Яка ситуація з Гусєвим, чи є інші кадрові проблеми у вашій команді напередодні майбутнього матчу?

- У Гусєва діагностовано розтягнення гомілкостопа, йому накладена лангету. Наскільки я знаю, він вибув на два тижні. Крім того, додому відправили Ракицького – у нього нібито болить коліно. В усякому разі, він так говорить. Також не допоможе нам Ярмоленко – у нього проблема з привідним м’язом.

- Мілевський та Шевченко останнім часом не потрапляли до складу «Динамо». Чи не турбує вас це?

- Звичайно, турбує. Це стосується не лише «Динамо», але й інших клубів. Я не знаю, що там сталося в «Динамо», але річ у тому, що список викликаних футболістів складався заздалегідь. Я ще не встиг переговорити з Артемом, проте той стан справ, який має місце в «Динамо», мене абсолютно не влаштовує. Абсолютно! Тому я спочатку поговорю з Мілевським. Але з того, що він зараз перебуває в таборі збірної, абсолютно не витікає, що він потрапить до стартового складу на матч із Швецією й надалі буде залучатися до національної команди. Якщо Мілевський і надалі не буде грати в «Динамо», то й до збірної він викликатися не буде. Шевченко? Ви маєте розуміти, що у збірній, в колективі якісь ветерани мають бути – не можуть грати одні хлопчики. З Андрієм ми теж переговоримо – потягне, значить, буде грати, а не потягне – даруйте, але я теж колись завершував грати у збірній. Нічого страшного.

Перед виходом на тренувальне поле динамівці, яких у розпорядженні Олега Блохіна залишилося лише двоє, поспілкувалися з журналістами.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник збірної України та «Динамо»:

- Не хотілося б зараз говорити про клубні справи, на нас чекає гра за національну збірну, я зосереджений виключно на ній. Якщо Олег Блохін сказав, що надалі я можу не викликатися до збірної, гадаю, це стосується не лише мене, а кожного. Будь-який футболіст має доводити своє право на місце в основному складі.

- Що можете сказати про збірну Швеції?

- Ми грали з нею взимку на Кіпрі, це хороша, дисциплінована команда. Гадаю, вони більше уваги будуть приділяти обороні, а нам буде дуже важко.

- На ваш погляд, чи збереться повний стадіон у Харкові?

- Я навіть не сумніваюся в цьому, наскільки пам’ятаю, вболівальники завжди заповнюють трибуни, коли наша команда там грає. Вони дуже люблять футбол, гадаю, буде аншлаг.

- Під час матчу з «Карпатами» стався інцидент, в ході якого побили людину. Ви до нього підійшли й допомогли піднятися. Розкажіть, що ви побачили?

- Уболівальники «Динамо» та «Карпат» добре товаришують. Я не знаю всієї ситуації, але думаю, що так бити людину не можна, тим паче, коли 20 фанів налетіли на одного й ледь його не вбили.

- Чи сильно він був побитий?

- Мені здалося, що він лежав майже без свідомості.

- Поки ви не покликали швидку допомогу, лікарі не особливо до нього квапилися?

- У нас на стадіоні немає міліції. Можливо, комусь все одно, але я вважаю, за такими речами потрібно стежити і хтось має допомагати уникати подібних інцидентів.

- Ви вважаєте, на стадіоні має бути міліція?

- Гадаю, так, адже подібні ситуації можуть повторюватися знову і знову. Це ненормально.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник збірної України та «Динамо»:

- Ми ще детально не вивчали нашого суперника. Збірна вже одного разу грала з цією командою. Я, щоправда, не брав участі в тому матчі, але інші футболісти мають уявлення про Швецію. Завтра будемо говорити про неї більш детально. Втім, вже зараз можу сказати, що відсутність Ібрагимовича – плюс для нас. Це провідний гравець команди.

- Як ставитеся до того, що гра відбудеться в Харкові?

- Дуже добре! Мені подобається грати в будь-якому місті і, судячи з останніх ігор, які ми там проводили, в Харкові блискуча футбольна атмосфера, чудовий стадіон. Нас там добре зустрічає й вітає публіка. Будемо сподіватися, що і цього разу нічого не зміниться.

- Як прийняли в команді новачків – Антонова, Едмара, Рибку?

- Ми лише зібралися. Це короткий збір, а будуть вони грати чи ні, залежить від рішення тренера. Я бажаю їм успіху.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер