Збірна України: реванш Швейцарії не вдався

Збірна України: реванш Швейцарії не вдався

Національна збірна України провела останній товариський матч у нинішньому році.

У стартовому складі на поле вийшли двоє футболістів «Динамо» – позиції в центрі та на фланзі півзахисту зайняли Тарас Михалик та Андрій Ярмоленко. Що стосується власне гри, то в першому таймі на полі була рівна боротьба. Наші хлопці вели позиційний наступ на ворота суперників, а господарі створювали свої моменти в основному після верхових подач і більш вдалої гри на другому поверсі. До певного часу П’ятов демонстрував упевнену гру у воротах, але перед самою перервою припустився помилки, коли Фрай зі штрафного спрямував м'яча під поперечину. Одразу ж швейцарці могли подвоїти перевагу, але на допомогу нашому голкіперу прийшла стійка після удару Якіна також зі штрафного.

У перерві на поле вийшов Артем Мілевський, який замінив Девича. І відразу підопічним Юрія Калитвинцева вдалося зрівняти рахунок. Артем заробив штрафний метрах у 25-ти від воріт, Алієв пробив, і м'яч, змінивши напрям після «зустрічі» зі спиною Ярмоленка, залетів за лінію воріт. Курйозний м'яч не збив швейцарців із пантелику, і доволі швидко їм вдалося вийти вперед. Знову до взяття воріт призвів розіграш стандартного положення, і Фрай, випередивши опікунів, із двох метрів переправив м'яча до воріт повз П’ятова. А потім створив шедевр Коноплянка – півзахисник «Дніпра» змістився з лівого флангу і бездоганно пробив з-за меж штрафного майданчика в дальній верхній кут воріт господарів!

У результаті, матч завершився бойовою нічиєю. Таким чином, збірній Швейцарії так і не вдалося взяти реванш за поразку в 1/8 фіналу чемпіонату світу 2006 року, коли «жовто-сині» виявилися сильнішими в серії пенальті.

Швейцарія – Україна – 2:2 (1:0).

Україна:
П’ятов, Федецький, Мандзюк, Ракицький, Чигринський, Тимощук, Михалик (Степаненко, 65), Алієв, Коноплянка (Морозюк, 87), Ярмоленко (Олійник, 74), Девич (Мілевський, 46).

Голи: Фрай (40, 62) – Алієв (48), Коноплянка (75).

Інформаційний відділ ФК «Динамо»
(Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер