Збірна України: Шовковський разом із командою

Збірна України: Шовковський разом із командою

Воротар Олександр Шовковський через невелике пошкодження не братиме участь у контрольних матчах національної збірної проти Голландії та Швеції. Попри це, головний тренер збірної Олексій Михайличенко дозволив досвідченому голкіперу тренуватись разом із командою.

Під час відкритого тренування збірної Шовковський поділився своїми враженнями з кореспондентом офіційного клубного сайту.

- Зараз наша національна команда розпочинає новий цикл, який дозволить підготуватись до боротьби за право виступати у фінальній частині чемпіонату світу 2010 року. Збірна перебудовується, у команду вливаються нові гравці, тому для головного тренера, рівно як і для всіх гравців, які викликаються до збірної, кожна гра дуже важлива. По-перше, товариські поєдинки дають можливість подивитись один одному у вічі, по-друге, спробувати нові тактичні та ігрові схеми, які запропонує новий тренер, а по-третє, для хлопців важливо відчути плече тренера, оскільки усім разом нам доведеться вирішувати важкі завдання на довгій турнірній дистанції. Підготовка до нього розпочалась ще під час нашої першої товариської гри під керівництвом нового тренера, зараз же вони триває. Атмосфера в команді гарна. Та й у хлопців позаду важкий сезон, це вже історія. Ви, журналісти, критики і вболівальники розбиратиметесь, хто як себе проявив. А нам потрібно це вже забути, іти далі і готуватись до досить важкого етапу, а також, безумовно, ставити перед собою лише максимальні завдання.

- Який фізичний стан команди після завершення нелегкого сезону?

- Мені важко говорити за всю команду в цілому, можу відповісти лише за себе. На жаль, я пропустив тиждень, і навіть не знаю, чи вдасться мені допомогти збірній, оскільки сьогодні проведу своє перше тренування. У мене було пошкодження, яке не дозволило мені зіграти в Харкові. Хотів би сказати велике спасибі тренерському штабу за те, що наставники вірять у мене і викликали на той збір, щоб я разом із командою готувався до товариських поєдинків. Якщо є хоча б найменша вірогідність того, що мої послуги знадобляться команді, я з великим задоволенням їй допоможу.

- Як ви почуваєтесь, уже повністю відновились?

- Так. Дякую, уже набагато краще.

- Олексій Михайличенко викликав чотирьох воротарів. Як вважаєте, кожен може отримати можливість вийти на поле?
- Це краще запитати в нього самого.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер