Збірна України (U-19) впустила перемогу над італійцями

Збірна України (U-19) впустила перемогу над італійцями
Дмитро Коркішко; ffu.org.ua

Збірна України (U-19) продовжує готуватися до домашнього Чемпіонату Європи 2009-го року, який відбудеться влітку в Маріуполі й Донецьку. Підопічні Юрія Мороза вже провели два контрольних поєдинки з французами тиждень тому (першу гру українці програли, а друга закінчилася внічию 2:2), а зараз зустрілися з амбітними італійцями.

Незважаючи на те, що команда гостей була представлена футболістами 1991 року народження, вони змогли вистояти і досягти нічиєї. У цьому матчі тренер українців міг розраховувати на 20 футболістів – у тому числі й на десятьох динамівців. Семеро з них вийшли на поле в стартовому складі, ще двоє з'явилися в другому таймі. Відзначимо, що вперше з капітанською пов'язкою команду вивів на поле Дмитро Коркішко.

Недивно, що саме динамівці й задавали темп усій грі. Втім, якраз українці пропустили першими вже на 10-й хвилині зустрічі, але ще до перерви на гол Сансоне точним ударом відповів Морозенко. Євген отримав пас із правого флангу від Коркішка, партнер пропустив м'яча, і вийшовши по центру до воріт, динамівець не залишив шансів Коломбі – 1:1.

Після перерви відзначився вже сам Коркішко. Гольовий пас йому віддав ще один динамівець Шевчук, і Дмитро з правого кута штрафного майданчика красивим ударом поцілив у дальній кут воріт суперника. На 70-й хвилині італійці залишилися в меншості. Вилучення мало позитивно вплинути на нашу команду, але сталося навпаки. Українці розслабилися і за чотири хвилини до фінального свистка дозволили Галано завдати чи не єдиного небезпечного удару в другому таймі. М'яч влучив у стійку і зрадницьки відскочив у протилежний кут воріт – 2:2.

Євген Морозенко, півзахисник «Динамо-2» і збірної України (U-19):

- Ми цілеспрямовано готуємося до фінальної частини чемпіонату Європи, де слабких суперників не буде, тому й спаринг провели з сильною командою. Незважаючи на те, що італійці були молодшими, вони вдесятьох зуміли зрівняти рахунок. А що стосується гри, ви бачили, ми повністю їх переграли – як у першому таймі, так і в другому. Не сказав би, що швидко пропущений гол збив нас із пантелику, просто довелося докласти більше зусиль, щоб відігратися. Якщо чесно, відчував, що вдасться сьогодні відзначитися. Я старався, як міг. Шкода, що через втрату концентрації наприкінці поєдинку пропустили гол. Тренер, звичайно, був незадоволений тим, що ми втратили перемогу, він вказав на помилки і зробив зауваження. Нічого, будемо набиратися досвіду, і працювати над концентрацією.

Дмитро Коркішко, нападник «Динамо-2» і збірної України (U-19):

- Судячи по грі, Італія – дуже непогана, бойова команда, незважаючи на те, що вони молодші за нас. Гадаю, ця збірна навіть сильніша, ніж U-19. Як ви бачили, не забили ми – забили нам. Через власні ж помилки пропустили такі прикрі м'ячі. Ми контролювали гру, і все було в наших руках. Звичайно, я сподівався, що сьогодні вдасться забити, мені в кожному матчі хочеться відзначатися. Це була моя перша гра в ролі капітана. Звичайно, невеликий мандраж був присутній перед матчем, але він швидко минув.

Україна (U-19) – Італія (U-19) – 2:2 (1:1)

Україна:
Базилевич, Бутко, Парцванія, Білий, Кушніров, Д.Єременко, Рибалка (Гармаш, 46; Чайковський, 80), Бобко (Каверін, 50), Морозенко (Петров, 46), Шевчук, Коркішко.

Італія: Коломбі (Сепе, 82), Греко, Фараоні, Таддеї, Риджіоне, Адамо (Маглі, 82) Сансоне, Тремолада (Жандонато, 55), Заза (Веччі, 76), Галано, Белломо (Джанетті, 46).

Голи: Морозенко (33), Коркішко (61) – Сансоне (10), Галано (86).

Вилучений: Фараоні (70, друге попередження).

Відзначимо, що навесні на «синьо-жовтих» ще чекають домашні поєдинки проти Латвії (22 квітня) і Росії (7 травня), а безпосередньо перед стартом чемпіонату Європи команда Юрія Мороза проведе тривалий навчально-тренувальний збір.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер