Збірна України (U-21): динамівці налаштовані рішуче

Збірна України (U-21): динамівці налаштовані рішуче

Як відомо, за результатами жеребкування стикових матчів за право зіграти у фінальній частині Євро-2011 (U-21), що відбулася сьогодні в данському місті Хернінг, збірна України поміряється силами із однолітками з Голландії. Перший матч команди зіграють 8 жовтня в Голландії, поєдинок-відповідь – 12-го в Україні.

Поцікавитися думкою динамівських футболістів, які виступають у молодіжній збірній, а саме Ярмоленка, Гармаша та Кичака, кореспонденту клубного Інформвідділу вдалося в перерві матчу молодіжних складів «Динамо» та запорізького «Металурга», який проходив на базі в Кончі-Заспі.

- Ну що, тремтите перед голландцями?запитую.

- Про що ви кажете, – парирує Ярмоленко, – у нас же є Гармаш!

- Яка була перша реакція на жеребкування?

- Зрадів, звичайно (посміхається)! Насправді, яка різниця, з ким грати, слабких команд у сіяному кошику не було. Потрібно проходити будь-якого суперника. Я не здивований, що нам попалася саме Голландія, цього року вона нас просто переслідує – «Динамо» грало з «Аяксом», тепер ось із «АЗ» зустрінемося, національна збірна також у Донецьку приймала голландців. Тепер черга молодіжки.

- Не згадується у зв’язку з цим фінал молодіжного чемпіонату Європи 2006-го року, коли наша збірна поступилася саме Голландії?

- Ні, ми про погане не думаємо.

- А я пам’ятаю цей матч, – приєднується до бесіди Кичак. – Наші хлопці тоді виграли в голландців у групі 2:1, але програли у фіналі 0:3.

- Добре, що перший матч на виїзді, – продовжує Андрій. – А вдома, гадаю, свої вболівальники нам допоможуть, і ми досягнемо потрібного результату.

- Як на мене, так краще б удома грали – вирішили б усі питання відразу, в першому матчі (посміхається), – жартує Гармаш.

- Кого знаєте із стану суперників?

- Лише кілька людей, які грали проти нас за «Аякс», – знову бере слово Андрій, – лівого захисника Аніту та правого бека ван дер Віля, який уже залучався до національної збірної.

- Обіцяєш гол забити?

- Ну... якщо вийде...

- Я обіцяю, – бере ініціативу Денис. – На тренуванні так точно (посміхається).

- Я не вважаю, що з цього потрібно робити трагедію, – підключається Артем. – На полі всі рівні, вони ж не будуть грати із рогами на голові чи чотирма ногами. Ми зберемося, зіграємо у свій футбол і пройдемо далі.

- Артеме, у тебе були переваги? Якого б хотів суперника?

- Я ніколи не звертаю на це уваги. Цікаво грати із сильними командами.

- У мене були, – підхоплює Денис, – я хотів греків.

- І я теж, – погоджується Андрій, – ми би їм помстилися за те, що національна збірна не потрапила на чемпіонат світу! Але нічого, вони нам попадуться у групі, а поки ми приберемо ще одного сильного конкурента. Французів ми й так не пустили, тепер обіграємо ще й голландців, а італійці вилетять від білорусів – ось і буде нам у групі легше. Отже в нас своя тактика (посміхається).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Фото – ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер