Збірна України (U-21): важлива нічия з французами

Сьогодні молодіжна збірна України провела відбірковий матч до чемпіонату Європи 2011 року. Підопічних Павла Яковенка екзаменував на своєму полі фаворит групи 8 – збірна Франції.

У стартовому складі «жовто-синіх» вийшов лише один представник «Динамо» – звичне місце в нападі зайняв Роман Зозуля. Також із перших хвилин матч розпочали захисник Андрій Фартушняк і півзахисник Микола Морозюк, які в нинішньому сезоні виступають на правах оренди в столичній «Оболоні».

Французи на правах господарів із перших же хвилин притиснули українців, і вже в дебюті відкрили рахунок – після пасу з глибини Модест вийшов віч-на-віч із Каніболоцьким і легко переграв нашого воротаря. Українці «прокинулися» ближче до середини тайму. Два поспіль моменти були в Коноплянки та Пашаєва: у першому епізоді врятував воротар, а в другому м'яч розминувся з воротами. А от французи не зволікали, й подвоїли перевагу – Каніболоцький помилився на виході після подачі кутового, і Сахо головою відправив м'яча за лінію воріт.

Другий пропущений м'яч не надломив гостей. Інколи правильність рішень словацького арбітра викликала сумніви (як в епізоді з падінням Зозулі у штрафному майданчику, коли захисник в'їхав у ноги нашому нападнику), але, незважаючи на це, «жовто-сині» змогли скоротити різницю в рахунку ще до перерви. Ракицький сильно пробив зі штрафного метрів із 45-ти, воротар не втримав м'яча в руках, і Чеснаков з кількох метрів переправив м'яча до сітки.

Після відновлення гри підопічні Яковенка почали діяти сміливіше, розігруючи м'яча на половині поля суперника, результатом чого став другий м'яч у виконанні гостей. Гол-близнюк знову організували Ракицький і Чеснаков – перший пробив зі штрафного, воротар відбив м'яча перед собою, а другий опинився в потрібний час у потрібному місці й оформив дубль у матчі. Повіривши в можливість обіграти французів на їхньому полі, українці продовжували нагнітати обстановку біля чужих воріт. Необхідно віддати належне і «трикольоровим», які також прагнули не відсиджуватися в обороні. Проте, жодній з команд так і не вдалося забити переможного м'яча. Наприкінці матчу на заміну вийшов ще один представник «Динамо» Вадим Родіна, також долучившись до прийнятного результату команди, який вдалося здобути у виїзному матчі.

Таким чином, після двох проведених матчів у відбірковому турнірі в активі підопічних Павла Яковенка чотири очки. Стільки ж мають і французи, а лідирує збірна Бельгії, яка набрала 6 пунктів. Наступний матч «жовто-сині» проведуть 9 жовтня, коли на своєму полі приймуть бельгійців.

Франція (U-21) – Україна (U-21) – 2:2

Франція: Пласіде, Корчія, Мбенге, Байссе, Сахо (Бокалі, 83), М’Віла, Бакар (Н’Гойї, 63), Сіссоко, Модест, Гуйє (Екоко, 73), Сако.

Україна: Каніболоцький, Селін (Федорчук, 78), Чеснаков, Курилов, Ракицький, Пашаєв, Фартушняк, Матвеєв, Коноплянка (Родіна, 88), Зозуля, Морозюк.

Голи: Модест (4), Сахо (27) – Чеснаков (44, 64).

Попереджені: Пашаєв (60), Курилов (71), Матвеєв (90+2).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер