Збірна України: до Англії вирушать шестеро динамівців

Збірна України: до Англії вирушать шестеро динамівців
Фото ffu.org.ua

Не встиг закінчитися черговий тур чемпіонату України, як гравці провідних українських клубів роз’їхалися до розташування своїх національних збірних. 24-го березня збірна України розпочала підготовку до відбіркового матчу Кубка Світу-2010 проти збірної Англії, який відбудеться 1-го квітня в Лондоні на легендарному стадіоні «Уемблі». Відзначимо, що в грі з англійцями тренер нашої збірної розраховує й на сімох динамівців: воротаря Станіслава Богуша, захисників Віталія Мандзюка і Тараса Михалика, півзахисників Олександра Алієва й Сергія Кравченка, нападників Артема Кравця й Артема Мілевського. На Туманний Альбіон команда Олексія Михайличенка вирушить уже завтра, і впродовж тижня перед відповідальним поєдинком готуватиметься в передмісті Лондона. Про це рішення, а також про останні новини зі стану команди наставник українців розповів упродовж прес-конференції напередодні поєдинку.

- Враховуючи сильний дощ і непередбачуваність погоди в Києві, напевно, ми недарма ухвалили рішення готуватися до матчу в передмісті Лондона. З розширеного списку, до якого увійшли 28 футболістів, на збір не поїдуть п’ятеро: воротар Олександр Горяїнов, півзахисник Сергій Кравченко і нападники Марко Девич, Євген Селезньов та Володимир Гоменюк. Також спочатку до списку не потрапили Голайдо і Гусєв. На наш погляд, ці футболісти ще не набрали свою оптимальну форму. Я вірю, що вони поліпшать свій фізичний стан, і вже в найближчих матчах ми зможемо знову на них розраховувати, оскільки за ними майбутнє збірної України. Таким чином, на збір вирушать 23 гравці, а вже безпосередньо в Англії ми визначимося з тими 18-ма, хто потрапить до заявки на матч. На зборі ми планували провести контрольну гру, але я все ж таки вирішив від неї відмовитися, оскільки наші провідні футболісти провели дуже насичений період у своїх клубах і емоційно трохи втомилися.

- Чому саме Сент-Олбанс був обраний місцем дислокації нашої збірної? Ви там були?

- Ні, я не знайомий з цим місцем, але знаю, що там була одна з баз збірної Англії, там готуються до поєдинків їхні суперники. Окрім цього, база має в своєму розпорядженні 16 полів, знаходиться в 45-ти хвилинах їзди від «Уемблі», і там створені всі умови для тренувань і підготовки. Тому ми поклалися на інформацію, надану англійською футбольною федерацією. Та й наші представники вже побували в Сент-Олбансі. В результаті, ми сприйняли цей варіант оптимальним. Гадаю, ніяких ексцесів не має бути.

- Як ви сприйняли рішення Несмачного завершити виступи за збірну? Чи не намагалися ви його відмовити від цього?

- В нас була бесіда з Андрієм, але, гадаю, відмовляти в такому віці немає ніякого сенсу, оскільки це рішення він ухвалив зважено. Я вдячний йому за те, що він зробив для команди, і я сказав Андрію, що якщо він змінить свою думку, ми будемо раді знову вважати його кандидатом до національної збірної.

- Нічия з англійцями буде вважатися нормальним результатом?

- Будь-які очки дуже важливі. Зараз складно порахувати, скільки їх потрібно, але якщо ми ставимо перед собою високі цілі, то маємо брати очки в кожному матчі.

* * *

Віталій МАНДЗЮК (захисник «Динамо» і збірної України):

- Безумовно, перспектива вийти на поле легендарного стадіону «Уемблі» в Лондоні надихає, але поки невідомо, кому тренер довірить місце на полі. Попереду ще цілий збір, а претендентів на місце в складі дуже багато. Але, звичайно, дуже хочеться побувати в цій країні футболу і помірятися силами з такою кваліфікованою командою, як збірна Англії, адже раніше мені ще ніколи не доводилося грати на Туманному Альбіоні.

- Як ти вважаєш, за рахунок чого збірна України може досягти позитивного для себе результату в матчі з англійцями?

- Зараз вже всі вміють грати у футбол, гадаю, потрібно показати свою гру і, в першу чергу, проявити характер, яким Україна завжди славилася, навіть якщо доводилося протистояти більш технічному супернику. Перемоги можна досягти за рахунок максимальних зусиль і морально-вольових якостей. На перше місце в цій зустрічі виходить результат, і ми спробуємо його досягти за будь-яку ціну.

- Нічия буде вважатися прийнятним результатом?

- Перед командою завжди ставиться завдання досягти максимального результату, тобто перемогти. Я вважаю, що нічия в Англії – це теж позитивний результат, але потрібно намагатися виграти.

- Ти гадаєш, це можливо?

- Звичайно, а чому б і ні? Вони такі ж люди, як і ми, тому тут справа тільки в психології. Якщо кожен покаже все, що він уміє, гадаю, в нас все складеться.

- Було вирішено відмовитися від спарингу напередодні поєдинку. Як ти думаєш, це піде на користь команді?

- Тренерському штабу видніше. Гадаю, в цьому рішенні є і плюси, і мінуси. З одного боку, було б краще провести цю товариську гру, щоб відчути один одного у грі, але з іншого – перед важливим поєдинком є ризик отримати травму.

- Кого б міг виокремити у складі суперника?

- Я вважаю, що в збірній Англії немає слабких гравців, тому можна відзначити всіх. На мій погляд, у них всі футболісти – висококваліфіковані виконавці.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер