Збірна України: попереду найважливіший матч

Перед матчем-відповіддю збірних України та Греції Олексій Михайличенко не став зраджувати традиції, поспілкувавшись із журналістами в рамках прес-конференції, яка відбулася на базі в Кончі-Заспі. По її закінченні не обділили увагою представників ЗМІ футболісти нашої національної команди, за тренуванням яких присутні могли спостерігати протягом перших 15 хвилин.

- Звичайно ж, у нас немає часу відпочивати, у нас є лише час трохи відновитися, - зазначив Михайличенко. - Новин на даний момент у нас небагато. Розташування команди залишив Григорій Ярмаш. У нього кілька днів була температура, десь підхопив інфекцію. Тому ми вирішили, що буде краще, якщо Григорій лікуватиметься поза командою. Всі інші почувають себе нормально. Звичайно, після першої гри в Греції не обійшлося без мікроушкоджень. Тому сьогодні за індивідуальною програмою працюватиме Ракицький, але поки нічого не говорить про те, що він не зможе взяти участь у майбутньому матчі. На завтра у нас заплановане теоретичне заняття, на якому ще раз розберемо, що вийшло і не вийшло в суботньому поєдинку. Ще раз переглянемо гру нашого суперника. Увечері буде практичне заняття, після якого вилетимо до Донецька, де наступного дня зіграємо вирішальний для збірної України матч.

Звичайно, важко заглянути наперед і сказати, як буде діяти команда суперника. Якщо двома словами висловити стратегію грецької збірної, то це, перш за все, надійна оборона і пошук своїх шансів у контргрі та при стандартних положеннях. У принципі, за рахунок цього греки і виграли чемпіонат Європи. Така схема має право на життя, оскільки вона приносить результат. Нам же потрібно шукати протиотруту, щоб обіграти цю команду. У жодному випадку не можна давати супернику можливості для контргри. Все починається з надійної оборони – цей принцип діє давно. Ну і, звичайно ж, нам також потрібно намагатися набагато агресивніше і різноманітніше зіграти в атаці. Ось це головні тези, які потрібно втілити в життя в середу ввечері. До цього й будемо готуватися.

- Чому в суботньому матчі ви залишили в запасі Чигринського, вирішивши випустити пару Кучер-Хачеріді? Чи будуть зміни в центрі захисту в донецькій грі?

- На даний момент я все одно не зможу оголосити вам стартовий склад. Пара Кучер-Хачеріді в останніх матчах показала високу надійність. І поєдинок у Греції ще раз підтвердив, що ми зробили правильно, довірившись саме цій парі. Але, передбачити, яка пара центральних захисників вийде на поле в Донецьку, я поки не готовий.

- Що з Михаликом? Ми бачили, він носить лангету…

- Я вже казав, що в суботній грі не обійшлося без дрібних травм. Наскільки я знаю, нічого серйозного з Тарасом не сталося, він працює в загальній групі. Ви самі зможете побачити на тренуванні, що, окрім Ракицького та Ярмаша, всі футболісти працюватимуть без будь-яких обмежень.

- Чим була викликана заміна Ротаня на Ярмоленка в суботньому поєдинку?

- Нам здалося, що Руслан, упевнено діючи в обороні, все ж таки недостатньо добре грав в атаці. Не все в нього в цьому плані складалося. І він не зміг повною мірою виконати те завдання, яке було йому доручено. А Ярмоленко, вийшовши на поле, різноманітніше зіграв в атаці та показав те, що ми хотіли бачити із самого початку гри. Тому мені здається, що ця заміна була абсолютно правильною.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо» та збірної України:

- Настрій хороший, все гаразд.

- Розраховуєте на підтримку трибун у Донецьку?

- Звичайно, адже там великий стадіон. Ми вже давно не грали в Донецьку, гадаю, людям буде приємно вболівати за збірну України. А ми, звичайно ж, чекаємо на підтримку наших уболівальників.

- Наскільки на вашу підготовку впливає незрозуміла ситуація навколо цін на квитки?

- Особисто я на ці речі не звертаю уваги. Керівники мають розібратися між собою. Це не наша справа. Наша справа - зосередитися на грі.

- Чи будете тренувати післяматчеві пенальті?

- Не знаю. Запитайте у головного тренера. Поки із цього приводу він нічого не казав. Можливо, й будемо. Не хотілося б, щоб до цього дійшло. Досить, я вже пробивав їх, навіщо ці зайві нерви?

- Збірна України три рази виступала в плей-оф і в усіх випадках домашні матчі грала внічию. Яких помилок потрібно уникнути, щоб, нарешті, виграти?

- А я знаю, що в усіх трьох плей-оф збірна України пропускала на виїзді. Цього разу ми не пропустили. Отже будемо сподіватися, що й у домашньому поєдинку все буде інакше. І ми, нарешті, переможемо.

- Але в нас є ще проблема останніх хвилин…

- Нічого страшного. Всі разом будемо сподіватися, щоб цього разу подібного не сталося.

- Можна очікувати, що в Донецьку збірна України проведе свою найкращу гру в цьому відбірному циклі?

- Не можу так казати, тому що тільки господь Бог може передбачити майбутнє. Але кожен із нас налаштовується провести одну з найкращих своїх ігор. Для багатьох хлопців це майбутнє. Для мене цей поєдинок також дуже важливий, оскільки це, можливо, мій останній шанс поїхати на чемпіонат світу.

- У вас багатий досвід вирішальних матчів. Допомагаєте молодим гравцям порадами?

- Гадаю, в цьому плані дуже важливим був матч у Греції, тому що багато хто з хлопців уперше вийшов на поле в поєдинках такого рівня і такої високої напруги. Те, що ми зіграли внічию і не пропустили в Афінах, - вже добрий результат. У другому таймі ми впоралися з хвилюванням, а гра-відповідь буде ще спокійнішою.

- Як визначаєте по ходу матчу, хто буде бити штрафні? У Греції ініціативу проявили ви…

- Хтось виконує штрафні зліва, хтось справа. А вам не сподобалося, як я вдарив? (Загальний сміх).

- Хто з гравців збірної Греції запам'ятався по першому матчу?

- Мені сподобалися командні дії в цілому. Це непогана команда, яка б'ється до кінця, грає в силовий футбол з безліччю дуелей угорі. Гадаю, вони не зрадять своїй тактиці й у поєдинку-відповіді, в такому ж ключі будуть грати в Донецьку.

- Робота над помилками за підсумками матчу в Афінах була проведена? Що саме спробуєте виправити в повторному матчі?

- Напевно, необхідно буде бити в «дев'ятки», тому що в Греції потрібно було просто реалізовувати ті моменти, які ми створили. А в Донецьку обов'язково доведеться забивати. І не один м'яч, а краще два, щоб у результаті поїхати на чемпіонат світу.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо» та збірної України:

- Хочу сказати, що для мене це не перший плей-оф. У складі молодіжної збірної ми грали проти Бельгії. Тоді все під керівництвом Олексія Михайличенка склалося вдало, ми пройшли на чемпіонат Європи. Що стосується дуелі з греками, то перший тайм ми відіграли доволі успішно. Тепер із гарним настроєм готуємося до матчу в Донецьку. Греків влаштовує будь-яка результативна нічия, напевно, вони на щось розраховують.

- Наскільки стан поля в Греції вплинув на гру команди?

- Поле було однаковим для всіх. Звичайно, воно не було ідеальним. Але я гадаю, справа не в полі.

- А наскільки не вдалося виконати задумане через якість поля?

- Нас просто трохи підвела реалізація. Були моменти, які ми не використали.

- До серії пенальті готуєте себе морально?

- Поки ні. Хотілося б усе вирішити в основний час.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер