Сьогодні Лобановському виповнилося би 72 роки…

Сьогодні Лобановському виповнилося би 72 роки…

Сьогодні вранці на Байковому кладовищі зібралися люди. До могили Валерія Лобановського прийшли рідні та близькі, друзі та соратники, колеги та вихованці великого тренера. 6 січня Валерію Васильовичу виповнилося б 72 роки…

Незважаючи на морозну погоду, вшанувати пам’ять тренера приїхало багато людей. Федерація футболу України була представлена керівництвом в особі президента Григорія Суркіса та першого віце-президента Олександра Бандурка. «Гадаю, багато чого сказане про людину, яка була не лише геніальним тренером та визнаним у футболі фахівцем, але й видатною особистістю. Ми звикли судити про людину, беручи до уваги в першу чергу її професію. Мені здається, що поки що не зовсім вивчено феномен Лобановського саме як людини – грандіозної особистості, інтелектуально розвиненого та випереджаючого свою епоху. На мій погляд, це і є визначальні риси Валерія Васильовича, який, на жаль, так рано пішов із життя. Хоча міг ще дуже багато чого зробити як на тренерському терені, так і в інших видах діяльності», у Григорія Михайловича збереглися лише хороші спогади про часи роботи із Метром.

Кошик із квітами до могили поклав президент «Динамо» Ігор Суркіс. Гравців основного складу команди представляв воротар Олександр Шовковський, який провів не один блискучий сезон під керівництвом Валерія Васильовича. «У мене досі збереглися відгомони його висловлювань та думок, які він свого часу намагався донести до наших юних умів. Велич геніальної людини полягає в тому, що навіть через багато років, як не стало Валерія Васильовича, ми все ще чуємо його слова, які є для нас своєрідним провідником до спортивного життя. Людина жива до тих пір, поки ми її пам’ятаємо. Я вдячний долі, що свого часу мені вдалося попрацювати з таким великим тренером», – багаторічний воротар «Динамо» з посмішкою на обличчі згадує часи роботи під керівництвом Лобановського.

Крім того, вшанувати пам’ять Валерія Лобановського приїхали його соратники Олег Базилевич та Андрій Біба, тренерський штаб молодіжної команди, «Динамо-2» у повному складі на чолі з наставником Андрієм Гусиним, а також багато-багато інших, кому пощастило бути знайомим із великою людиною. Минуть роки, але пам’ять про Валерія Васильовича збережеться. І так само щороку біля могили Метра будуть збиратися люди, щоб віддати данину шани видатній особистості.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер