Сьогодні Валерію Лобановському виповнилося б 67...

Сьогодні Валерію Лобановському виповнилося б 67...

Минуло понад трьох років з тих пір, як не стало Валерія Лобановського. Довгі десятиліття великий тренер працював на благо динамівсього та світового футболу, його команди ще довго згадуватимуть вдячні вболівальники, а учні-тренери використовуватимуть новаторські ідеї. І зараз, не дивлячись на успіхи та поразки, оновлене „Динамо” продовжує йти курсом Лобановського.

Сьогодні вдень гравці та тренери „Динамо”, а також родичі та друзі Валерія Васильовича, зібрались на Байковому кладовищі біля його могили. Присутні вшанували пам”ять видатного тренера, поклали квіти.

Зараз біля керма „Динамо” стоїть один з найталановитіших учнів Лобановського Анатолій Дем”яненко. Багато років тому Лобановський довірив 25-літньому оборонцю капітанську пов”язку, згодом довгі роки передавав тренерський досвід. „Минуло три з половиною роки, але я й зараз відчуваю поруч його плече, питаю пораду, - говорить Анатолій Дем”яненко. – Коли мене призначили головним тренером, для себе сказав, що працюватиму так, щоб не було соромно перед Валерієм Васильовичем. Зараз у нас команда однодумців, маю на увазі керівництво клубу, тренерський штаб та гравців. І є рівень гри і результату, на який потрібно рівнятися, а ще краще – перевершити”.

Чимало гравців нинішньої команди жодного дня не працювали під орудою Метра тренерського цеху. „Мене приємно здивувало, що всі гравці за власною ініціативою приїхали вшанувати пам”ять нашого вчителя, - розповідає Андрій Несмачний. – Окрім спогадів, найкращі вчинки у пам”ять Валерія Васильовича – наші перемоги. Ще довгі роки в кожному успіхові „Динамо” буде і його заслуга”.

6-го січня Валерію Лобановському виповнилося б 67 років...

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер