Сьогодні Віктору Колотову виповнилося б 60...

Сьогодні Віктору Колотову виповнилося б 60...

3 липня легендарному капітану київського «Динамо» Віктору Колотову 1970-х років виповнилося б 60 років.

Багато футбольних уболівальників називають головною фігурою «Динамо» 1970-х років Олега Блохіна, від точних ударів якого страждали багато радянських та європейських клубів. Але в той же час капітаном тієї команди був Віктор Колотов, який завдяки своїй грі по праву входить до так званого «Залу слави» київського «Динамо».

Шанувальники футболу зі стажем із теплотою у словах згадують цього півзахисника, який завжди грав дуже надійно і на межі власних можливостей. Для Віктора Колотова не існувало нездоланих перешкод, він міг продовжувати грати і приносити користь команді навіть із важкою травмою, як це було в матчі за Суперкубок Європи проти мюнхенської «Баварії».

У складі «Динамо» Віктор Михайлович провів десять років, добившись за цей час вагомих результатів. Серед трофеїв, які було здобуто за часів виступів у Києві, – Кубок Кубків і Суперкубок УЄФА (1975), чемпіон СРСР (1971, 1974, 1975, 1977) і Кубок СРСР (1974, 1978). Після закінчення кар’єри вісім років віддав клубу як тренер дублюючого складу, а останньою командою Віктора Колотова була молодіжна збірна України.

Віктор Михайлович помер 3 січня 2000 року, у віці 50-ти років. В пам’ять про легендарного півзахисника «Динамо» в Києві проводиться щорічний міжнародний турнір.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер