Семеро динамівців – у символічних збірних 21-го туру!

Семеро динамівців – у символічних збірних 21-го туру!

За його підсумками одразу семеро гравців «Динамо» були включені провідними футбольними ЗМІ України до символічних збірних туру.

Портал UA-football.com включив до своєї збірної туру голкіпера та капітана «Динамо» Олександра Шовковського, а також центрального захисника Євгена Хачеріді.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ (1-е потрапляння до збірної туру за версією сайту)

«У голкіпера столичної команди в центральному матчі 21-го туру, а можливо й усього чемпіонату, роботи було більше, ніж у будь-якого іншого гравця, який вийшов на смарагдовий газон «Арени-Львів». Гірники були налаштовані лише на перемогу й небезпечні моменти виникали біля воріт «Динамо» доволі часто. Не менше ніж у трьох епізодах Шовковський рятував свою команду – після помилки Рибалки Адріано пробивав із вбивчої позиції, але СаШо врятував; Дуглас Коста кілька разів небезпечно стріляв по воротах, і воротар жодного разу не здригнувся. А також наприкінці зустрічі, хоч Адріано і поцілив у поперечину, на повторі добре видно, що Шовковський встигав зреагувати на удар із близької дистанції, й якби постріл бразильця прийшовся у площину воріт, Олександр дістав би м'яча. Окремо зазначимо також надійність, розсудливість та холоднокровність голкіпера киян».

Євген ХАЧЕРІДІ (3-е потрапляння)

«Як справжній господар свого штрафного майданчика виглядав Хачеріді в матчі з «Шахтарем». Євген встигав за своїми опонентами, виграв абсолютну більшість силової боротьби та багато разів опинявся першим на підборах. Відчувається, що Хачеріді стає більш зрілим гравцем, набирається досвіду й усе менше вступає у розмови. Градус зустрічі на «Арені-Львів» часом зашкалював, але, як правило, Женя тримав себе в руках, принаймні від того гарячого хлопця, якого раніше арбітри з легкістю вилучали з поля у найвідповідальніший момент, не залишилося й сліду».

До символічної збірної 21-го туру за версією сайту Footboom.com також увійшли голкіпер та центральний захисник «біло-синіх». Однак вибір редакції сайту трохи відрізняється від їхніх колег – замість Євгена Хачеріді до збірної разом із Олександром Шовковським потрапив Александар Драгович.  

Александар ДРАГОВИЧ

«Чудово розуміючи, що Євгену Хачеріді в цьому матчі дістався куди більш «проблемний» шматок роботи, й трохи більша надійність австрійця – наслідок трохи простішого завдання, відзначимо саме Александара. А вирішальним фактором, що схилив шальки терезів, стало вміння тримати себе в руках та професіоналізм, який навіть у найскрутніші моменти проявляють гравці топ-клубів Європи, не вирушаючи натовпом на колективні розборки, а радуючи глядачів тим, заради чого ті заплатили гроші, – грою у футбол упродовж усього відміряного арбітром часу».

Журналісти сайту Matchday також внесли до своєї збірної туру Олександра Шовковського та Євгена Хачеріді. Окрім них, до збірної потрапив й опорний півзахисник «біло-синіх» Сергій Рибалка.

Сергій РИБАЛКА

«Не дуже вдало провівши матч проти «Фіорентини», півзахисник «Динамо» виправився в українському «класико». Рибалка блискуче протистояв креативним хавбекам «гірників», не дозволивши Тейшейрі та Фреду зіграти у свою силу»

Збірна 21-го туру за версією Футбольного клубу вийшла наполовину динамівською. Окрім відзначених іншими виданнями Олександра Шовковського (1-й виклик за версією сайту) та Євгена Хачеріді (3-й виклик), до неї увійшли Віторіну Антунеш, Сергій Сидорчук та Джермейн Ленс. Окрім цього, найкращим тренером туру сайт назвав наставника київського «Динамо» Сергія Реброва.

Віторіну АНТУНЕШ (1-й виклик)

«У поєдинку проти «Шахтаря» португалець виконав величезний обсяг роботи. Він блискуче впорався зі своїми основними обов'язками – й Дугласа Косту виключив із гри, й Фреда з Алексом Тейшейрою, коли вони зміщувалися на фланг, зупиняв. При цьому в активі Антунеша значиться кілька класних діагональних передач та навісів до штрафного майданчика «Шахтаря». Загалом, лівий захисник «Динамо» знову підтвердив свій високий клас».

Сергій СИДОРЧУК (3-й виклик)

«Після низки не найуспішніших ігор, знову набрав кондиції, які й дозволили йому на належному рівні провести поєдинок із «Шахтарем». Своєю швидкістю та рухливістю 24-річний хавбек нівелював огріхи в індивідуальній майстерності. Проявивши притаманну собі чіпкість та концентрацію, він був надійним у відборі й дуже корисним при перехопленні м'яча. Його тактичні рішення відзначалися прагматизмом, що загалом і зумовило домінування середньої лінії киян у центральному колі».

Джермейн ЛЕНС (6-й виклик)

«Зробив те, що вдається небагатьом футболістам Прем'єр-ліги, – своєю активністю зв'язав по руках та ногах капітана «Шахтаря» Даріо Срну, тим самим позбавивши київську оборону серйозного головного болю. Постійно пропонував себе партнерам, із готовністю йшов на загострення. Видав потенційно гольову діагональ на Кравця, та й сам повинен був забивати на початку другого тайму. Голландець, схоже, й сам не зрозумів, як із вигідної позиції пробив по горобцях».

Тренер – Сергій РЕБРОВ (7-й виклик)

«До матчу з головним на сьогодні конкурентом кияни підходили, маючи лише два дні на підготовку та відновлення після важкого поєдинку Ліги Європи, в якому «біло-синім» довелося більше тайму грати в меншості. Однак, як і в першому колі, «Шахтар» абсолютно не виглядав свіжішим та мобільнішим. Так, помилок уникнути не вдалося, наслідком чого й стали моменти біля воріт Шовковського. Але вирішити стратегічне завдання це в підсумку не завадило, причому, як здалося – з достатнім запасом міцності».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер