Семеро динамівців зіграли за збірну України U19 на турнірі в Південній Кореї

Семеро динамівців зіграли за збірну України U19 на турнірі в Південній Кореї

У вівторок, 10 жовтня, юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2005 року народження) стартувала на турнірі Seoul Cup-2023 у Південній Кореї.

У стартовому поєдинку «жовто-сині» зустрічалися з командою-господаркою змагань. Із перших хвилин на поле вийшли шість футболістів «Динамо» - захисники Назар Балаба (капітан), Тарас Михавко, Олексій Гусєв, півзахисники Максим Василець, Дмитрій Кремчанін, а також нападник Матвій Пономаренко (у другому ще на заміну вийшов півзахисник Назар Янчишин).

Поєдинок пройшов на зустрічних курсах. Якщо на стартових хвилинах «жовто-сині» не використали свої моменти (зокрема, виходи віч-на-віч із воротарем не реалізували динамівці Матвій Пономаренко та Олексій Гусєв), то корейці відкрили рахунок після навісу з лівого флангу та точного удару головою нападника.

У середині першого тайму підопічні Олега Кузнецова зрівняли рахунок. Пономаренко отримав передачу на лівому фланзі, увійшов до штрафного майданчика, залишивши позаду захисника, та від лицьової лінії викотив під удар своєму одноклубнику по «Динамо» Васильцю (на фото в заголовку) – Максиму залишалося переправити м’яча у ворота з близької відстані.

Утім, на перерву команди все ж пішли за мінімальної переваги господарів. На 44-й хвилині після подачі зі штрафного захисники не вгледіли за суперником, який із близької відстані ногою пробив у дотик точно в кут.

Після перерви суперники продовжили грати у відкритий футбол із моментами біля обох воріт. На 62-й хвилині корейці скористалися з помилки оборони «жовто-синіх» на своїй половині поля, і нападник красивим ударом із меж штрафного майданчика поцілив точно в дев’ятку.

На 77-й хвилині підопічні Олега Кузнецова скоротили відставання до мінімуму, коли представник львівського «Руха» Сергій Панченко вдало підправив головою м’яча в кут після подачі зі штрафного. Але буквально за кілька хвилин господарі повернули собі перевагу у два м’ячі, вдало замкнувши навіс із лівого флангу.

У підсумку, 2:4 – збірна України стартує на турнірі з поразки. Свій другий матч «жовто-сині» проведуть 12 жовтня проти одноліток із В’єтнаму.

Seoul Cup-2023, 1-й тур

Південна Корея U18 – Україна U18 – 4:2

Україна: Фесюк, Балаба, Білоконь (Лисенко, 46), Михавко, Гусєв, Ващенко, Михайлів (Янчишин, 61), Деркач (Микитюк, 72), Василець (Годя, 61), Кремчанін (Шамузов, 61), Пономаренко (Панченко, 72).

Голи: (11), (44), (62), (79) – Василець (24), Панченко (77).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер