Семеро динамівців узяли участь у товариському матчі збірної України проти Північної Ірландії

Семеро динамівців узяли участь у товариському матчі збірної України проти Північної Ірландії

У рамках збору підопічні Андрія Шевченка мають провести три товариські поєдинки. Перший з них – проти команди Бахрейну – завершився внічию 1:1. У четвер українці зіграли ще один спаринг – проти Північної Ірландії та здобули перемогу з мінімальним рахунком 1:0.

Українці розпочали матч активно, агресивно та наполегливо в атаці, регулярно створюючи загрозу біля чужих воріт. Тож не дивно, що вже на 10-й хвилині підопічні Андрія Шевченка повели в рахунку. З меж воротарського майданчика головою відзначився Зубков після подачі динамівця Караваєва, який записав до свого активу асист. Надалі наша команда не збавила обертів, але в завершальній стадії атак нашим футболістам або бракувало влучності, або вони опинялися в офсайді. Суперник відповів кількома гострими контратаками, але в забиті м’ячі вони не втілилися. Хороші простріли з флангу робив Миколенко, але партнерам не вдалося як слід розпорядитися м’ячем. Добре пробивав по воротах Шапаренко, але не влучив у площину. Наприкінці тайму мав нагоду відзначитися Сидорчук, але пробив по центру і точно у воротаря суперника. Водночас біля протилежних воріт Бущан продемонстрував непересічну реакцію, відбивши м’яч після удару з лінії воротарського майданчика.

У другому таймі темп гри дещо знизився, гості вирівняли гру та створили кілька небезпечних випадів до воріт українців, але оборона та воротар нашої команди діяли надійно. Загалом збірна України продовжувала володіти ініціативою та мала перевагу. Біля протилежних воріт теж епізодами було гаряче. Зокрема, мали нагоди відзначитися Шапаренко та Бєсєдін. Але першому не вистачило влучності, а другий опинився в офсайді. На останній хвилині матчу Бєсєдіну таки вдалося відправити м’яч у сітку воріт британців із кількох метрів, але цей гол не був зарахований теж через положення «поза грою» у динамівського нападника. Незабаром після цього арбітр дав фінальний свисток.

Зазначимо, що в матчі взяли участь семеро представників «Динамо». Шестеро з них – воротар Георгій Бущан, захисники Віталій Миколенко та Ілля Забарний, півзахисники Олександр Караваєв, Сергій Сидорчук та Микола Шапаренко вийшли на поле у стартовому складі. Перші четверо провели на полі весь матч, Шапаренко був замінений на 72-й хвилині, а Сидорчук – на 76-й. Після перерви на заміну вийшов ще один динамівець Артем Бєсєдін.

Нагадаємо, свій наступний товариський матч у процесі підготовки до фінального турніру Євро-2020 збірна України проведе 7-го червня в Харкові проти Кіпру.

Товариський матч

Україна – Північна Ірландія1:0 (1:0)

3.06.21. Дніпро, стадіон «Дніпро-Арена»

Україна: Бущан, Миколенко, Забарний, Матвієнко, Караваєв,Сидорчук (Степаненко, 76), Малиновський, Шапаренко (Судаков, 72), Ярмоленко (к), Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 46).

Гол: Зубков (10)

Попередження: Бєсєдін (90+2) – Макнейр (90+3).

*Фото – сайт УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер