Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Англії у чвертьфіналі Євро-2020

Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Англії у чвертьфіналі Євро-2020

Пройшовши на стадії 1/8 фіналу збірну Швеції, українці вийшли на англійців, які у своїй дуелі здолали Німеччину (2:0).

У стартовому складі збірної України сьогодні з’явилися шестеро динамівців – Бущан, Караваєв, Забарний, Миколенко, Шапаренко та Сидорчук. А на 35-й хвилині Андрію Шевченку довелося робити вимушену заміну: травмованого Сергія Кривцова замінив динамівець Віктор Циганков, і українці перейшли на гру в чотири захисника.

Уже на 4-й хвилині матчу «синьо-жовтих» засмутив гол Гаррі Кейна, який прийшов із лівого флангу: капітан суперників скористався пасом Стерлінга та буквально розстріляв ворота України без шансів для Георгія Бущана.

Незважаючи на те, що англійці контролювали м’яч і проводили широкі атаки, задіюючи обидва фланги, наша збірна також не закривалася у власній штрафній і йшла вперед за першої ж можливості. Так, по воротах Пікфорда двічі пробивав Яремчук – його перша спроба була заблокована, а з другим ударом у нижній лівий кут впорався голкіпер. А Микола Шапаренко пробив поруч із правою штангою у фінальній фазі атаки, яку розпочали Ярмоленко та Циганков. У свою чергу й Бущан виручив національну команду, парирувавши гарматний удар Райса по центру.

Якщо в першому таймі «синьо-жовті» створювали гостроту на половині поля суперників, то після перерви отримали один за одним два голи у свої ворота, які розбалансували гру нашої команди. Спочатку Шоу зі стандарту навісив у центр штрафного, і Гаррі Магуайр виграв боротьбу в українських захисників і головою спрямував м’яч у ворота, піймавши Бущана на протиході. А за кілька хвилин ударом головою відзначився вже Гаррі Кейн, без зайвих перешкод пробивши з лінії воротарського майданчика.

На екваторі другого тайму Бущан парирував ще одну спробу Кейна, який завдавав удару зльоту на вході в лівий фланг штрафного майданчика. Однак у наступній атаці англійців Маунт із кутового подав м’яч прямо на голову Хендерсону, який забив 4-й гол у ворота збірної України.

Досягнувши впевненої переваги в рахунку, англійці діяли розкуто та спокійно, довівши поєдинок до логічної перемоги. Україна мала шанс забити гол престижу, коли Макаренко, який у другому таймі замінив Сидорчука, потужно пробив із правого флангу штрафного після проходу та пасу від Ярмоленка – однак Пікфорд парирував цей удар.

Збірна України завершує виступ на Євро-2020 на стадії чвертьфіналу, а динамівські збірники, отримавши час для відпочинку та відновлення, приєднаються до «Динамо» вже на зборах у Швейцарії.

Євро-2020, 1/4 фіналу

Україна – Англія – 0:4 (0:1)

3.07.2021. Рим, «Стадіо Олімпіко»

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Кривцов (Циганков, 35), Матвієнко, Миколенко – Шапаренко, Сидорчук (Макаренко, 64), Зінченко – Ярмоленко, Яремчук.

Голи: Кейн (4, 50), Магуайр (46), Хендерсон (63).

* Фото - uefa.com; Павло Кубанов

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер