Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020

Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020

Поступившись на груповому етапі Нідерландам 2:3 та Австрії 0:1, а також перемігши Північну Македонію 2:1, підопічні Андрія Шевченка стали однією з чотирьох найкращих команд, що посіли треті місця у своїх квартетах та продовжили боротьбу на чемпіонаті Європи.

Шведи ж зайняли перше місце в групі «Е», набравши сім очок у трьох матчах, зігравши внічию з Іспанією та перемігши Словаччину і Польщу. Матч виявився напруженим, важким та драматичним, перемогу збірна України змогла вирвати лише наприкінці другого екстра-тайму, забивши вирішальний м’яч.

Активніше гру розпочали шведи, тож воротарю Георгію Бущану та захисникам кілька разів довелося діяти надійно та організовано після випадів суперника та подачі від кутової позначки. Утім, впоравшись зі стартовим натиском суперника, «синьо-жовті» перевели гру до чужих воріт та створили кілька непоганих моментів для взяття воріт. Надалі обидві команди швидко переходили центр поля та обмінювалися перспективними нагодами аби відзначитися.

Краще однією зі своїх можливостей скористалися українці: результативну атаку розпочали динамівці Шапаренко та Караваєв, далі м’яч було доставлено на Ярмоленка, який прострілив на Зінченка, і той у дотик відправив м’яч у сітку. У відповідь шведи провели дві гострі атаки: спочатку Бущан перевів м’яч на кутовий після небезпечного удару суперника, а після подачі від кутової позначки надійно зіграв на виході та забрав сферу у руки.

Коли здавалося, що ніщо не віщує неприємностей, адже шведам майже нічого не вдавалося створити біля воріт українців – їхні навіси не були небезпечними, а передачі в розріз читалися нашими захисниками – суперники таки змогли зрівняти рахунок: Форсберг отримав передачу від Ісака метрах у 23-х від воріт, трохи пройшов уперед та поцілив точно у ближній кут воріт Бущана після невеликого рикошету від Забарного, зрівнявши рахунок незадовго до свистка на перерву.

На початку другого тайму обидві команди були близькими до того, аби вийти вперед, але і в одному, і в іншому випадку, удари прийняли на себе стійки! В українців удару завдавав Сидорчук, а у шведів – Форсберг. В одному з епізодів Бущан врятував свою команду, парирувавши удар Кулусевські під самісіньку поперечину, перевівши м’яч на кутовий. Ще одного разу Форсберг пройшов двох суперників, бив упевнено, але українців врятувала поперечина, яка прийняла на себе удар шведа. У відповідь наша команда провела швидку контратаку, але перспективний навіс у виконанні Сидорчука було нейтралізовано.

У час, що залишився до фінального свистка, могли забити як шведи, так і українці, але до завершення другого тайму рахунок на табло так і не змінився, тож команди зіграли ще два екстра-тайми по 15 хвилин. Перша 15-хвилинка ознаменувалася неприємною подією – у зіткненні із суперником травму отримав Бєсєдін та не зміг продовжити гру – нападник залишив поле за допомогою лікарів. А його кривдник Даниельссон отримав пряму червону картку і залишив Швецію в меншості.

Другий екстра-тайм українці провели біля воріт суперника, і їхні зусилля були винагородженні в компенсований час, коли Зінченко з флангу здорово навісив на Довбика, і той головою з району воротарського майданчика переправив м’яч у сітку, принісши перемогу своїй команді. Тож Україна вийшла до чвертьфіналу, де 3-го липня зустрінуться зі збірною Англії у Римі.

У матчі взяли участь семеро представників «Динамо». П’ятеро з них – воротар Георгій Бущан, захисники Ілля Забарний та Олександр Караваєв, півзахисники Сергій Сидорчук та Микола Шапаренко – вийшли на поле у стартовому складі. Троє з них відіграли весь матч, Шапаренко був замінений на 61-й хвилині, а Сидорчук – на 118-й. Ще один представник нашої команди - нападник Артем Бєсєдін з’явився на полі на 91-й хвилині – перед початком екстра-таймів, але менш ніж за 10 хвилин отримав травму та був замінений на ще одного динамівця – півзахисника Віктора Циганкова.

Євро-2020, 1/8 фіналу

Швеція - Україна – 1:2 (1:1)

29.06.2021. Глазго, «Хемпден Парк»

Україна: Бущан, Матвієнко, Кривцов, Забарний, Зінченко, Караваєв, Сидорчук (Безус, 118), Степаненко (Макаренко, 94), Шапаренко (Малиновський, 61), Ярмоленко (Довбик, 106), Яремчук (Бєсєдін, 91; Циганков, 101).

Голи: Форсберг (43) – Зінченко (27), Довбик (120+1)

Попередження: Кулусевські (70), Форсберг (85) – Ярмоленко (79), Довбик (120+1).

Вилучений: Даниельссон (98).

*Фото uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер