Сьомін повторив досягнення Дем'яненка

Сьомін повторив досягнення Дем'яненка

Матч у Дніпропетровську проти «Дніпра» став для Юрія Сьоміна дебютним на посаді головного тренера «Динамо». Дебютним в офіційних турнірах, оскільки всі ми пам’ятаємо тріумф динамівців на Кубку Першого каналу в Ізраїлі, де спочатку був повержений московський «Спартак», а згодом, уже в фіналі – донецький «Шахтар».

Почав Юрій Павлович – краще не придумаєш. Гостьова перемога з розгромним рахунком 4:0 над одним із конкурентів у боротьбі за чемпіонство – про таке можна лише мріяти.

Але, як виявилось, у плані результату Сьомін лише повторив досягнення Анатолія Дем’яненка. Приймаючи команду на початку серпня 2005 року, Анатолій Васильович дебютував у Полтаві, де «Динамо» в блискучому стилі розгромило «Ворсклу» 4:0.

Окрім Сьоміна і Дем’яненка, ще два тренери дебютували на посаді головного тренера «Динамо» в гостьовому матчі. Йожефу Сабо доводилось проходити цю процедуру двічі (у листопаді 1992 року «Динамо» зіграло внічию з «Карпатами» 0:0, а в вересні 2007 року обіграло «Таврію» з рахунком 4:1), а Володимир Оніщенко в березні 1995 року обіграв івано-франківське «Прикарпаття» 2:1.

Також слід відзначити, що ще десять тренерських дебютів припали на домашні матчі. У них було зафіксовано сім перемог «Динамо» і три нічиї. 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер